Popas la Cap Kaliakra, Bulgaria

Cap Kaliakra 11

În drumul cu mașina către litoralul bulgăresc merită să vă opriți, pentru o oră sau două, la Cap Kaliakra, pentru a admira ruinele cetății medievale, rezervația naturală foarte valoroasă și, mai ales, un peisaj unic, datorat stâncilor de culoare roșiatică ce sunt înghițite de marea de un albastru ireal.

Marea Neagră capătă culori incredibile în zilele cu soare în această zonă din nordul Bulgariei. Capul Kaliakra este fâșia de pământ care intră în Marea Neagră de-a lungul a 2 km și are o altitudine de aproape 70 de metri. Se află la aproximativ 50 de km de Vama Veche și, ca să ajungeți acolo, de la Vama Veche mergeți în direcția Varna, apoi către orașul bulgăresc Kavarna și de acolo indicatoarele vă duc, după vreo 12 km, spre Cap Kaliakra. Se plătește o taxă de intrare modică, există o parcare destul de mare, dar vara este mereu plină. Atenție, este un vânt foarte puternic și soare, așa că protejați-vă de razele fierbinți și luați-vă apă la voi.

Capul Kaliakra face parte dintr-o rezervație naturală valoroasă, o zonă în care se întâlnesc specii rare de păsări și pești. Aici se pot vizita ruinele Cetății Kaliakra, ce datează din vremea dacilor și care a fost cucerită și distrusă de turci în secolul al XV-lea. Există și o legendă, conform căreia 40 de fecioare s-au aruncat atunci de pe stânci în mare, pentru a nu cădea pradă turcilor.

Merită să vizitați Capul Kaliakra, mai ales pentru peisajul încântător. Nuanțele de albastru ale Mării Negre, valurile care se izbesc cu forță de stâncile roșiatice, întinderea mării în orice parte privești, senzația de izolare, de depărtare și ruinele cetății formează un tablou perfect.

Și, da, foarte aproape de Capul Kaliakra se află și ferma de scoici Dalboka!
Cap Kaliakra 1

Cap Kaliakra 2

Cap Kaliakra 3

Cap Kaliakra 4

Cap Kaliakra 5

Cap Kaliakra 6

Cap Kaliakra 7

Cap Kaliakra 9

Cap Kaliakra 11

Cap Kaliakra 10

Cap Kaliakra 13

Cap Kaliakra 15

Cap Kaliakra 16

Cap Kaliakra 17

Cap Kaliakra 18

 

 

Comentarii

Adriana , 28 May 2013 at 4:39 pm

Aici gasesti un peisaj cu adevarat mirific. Eu una as alege sa vizitez capul Kaliakra ori de cate ori as avea ocazia.

Lasa un comentariu