Trasee marcate pentru cicloturiști în zona Dealu Mare

Iată o veste bună pentru pasionații de cicloturism: vara aceasta ne vom bucura de trasee marcate și evenimente speciale pentru bicicliști, în zona Dealu Mare, la circa 80 km de Capitală. Inițiativa este menită sa atragă atât turiștii români, cât și străini, prin eforturile comune ale Cycling Romania și ale comunității locale: autorități locale, antreprenori, școală, liceu și organizații neguvernamentale din zonă.

Un pas concret va fi marcarea și promovarea traseului cicloturistic din pădurea din apropierea Mănăstirii Vărbila. Traseul va avea un grad de dificultate redus, pentru a fi accesibil unui număr larg de turiști. Vom folosi modelul sprijinit deja de Cycling Romania în comuna Ciocănești (Dâmbovița), prin proiectul Centura Cicloturistică București, care a fost deschis publicului sâmbătă, 20 aprilie 2013, a declarat Mircea Crisbășanu, antreprenor social și coordonator al Cycling Romania.

Cicloturismul este foarte dezvoltat și profitabil la nivel european. Având în vedere reacția pozitivă a turiștilor străini pe care i-am adus în zona Urlați, am realizat că cicloturismul poate deveni rapid unul dintre ambasadorii zonei Dealu Mare atât în străinătate, cât și în țară, a mai spus Mircea Crisbășanu, într-un comunicat de presă. Mircea Crisbășanu este coordonatorul Cycling Romania, care lucrează cu comunitățile pentru marcarea de trasee pentru bicicliști și implementează proiecte alături de tinerii din Urlați.

Cicloturismul este o direcție importantă, pe care o vom include în pachetul de promovare a regiunii Urlați, la care lucrăm împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, a declarat Alexandra Petre, director comunicare Camera de Comerț și Industrie Prahova. În acest sens, a fost discutată posibilitatea înființării unui centru de dezvoltare a turismului în Urlați, care să promoveze toată zona Dealu Mare. Reprezentanții primăriei, ai Habitat for Humanity Ploiești, Fundației Humanitas, Fundației Bucuria Ajutorului, liceului și școlii generale din oraș și-au exprimat sprijinul pentru proiect.

Mai multe detalii despre tururile organizate de Mircea Crisbășanu găsiți pe www.cyclingromania.ro.

Despre Mircea Crisbășanu și Cycling Romania

Mircea Crisbășanu explorează noi traseeInițiator și dezvoltator al proiectului Cycling Romania, Mircea este un antreprenor social preocupat de cicloturism și dezvoltarea comunităților.
Mircea a studiat ingineria construcțiilor și și-a continuat studiile de master timp de 2 ani în Olanda. În perioada petrecută în străinătate, a realizat care sunt oportunitățile de dezvoltare în România în domeniul cicloturismului. În 2010 a revenit în țară și a început să investigheze trasee și să organizeze tururi pentru vizitatori străini și români în diverse zone din țară.

Fiind ploieștean, a început cu zona Dealu Mare și așa a ajuns la Urlați, zonă pe care o promovează constant în presă, atât în țară (National Geographic), cât și în străinătate (cotidianul britanic The Guardian). În plus, în acest an va lansa un portal de informare pentru cicloturism și o carte pentru promovarea cicloturismului în România, scrisă în română și engleză.
În prezent, Mircea este implicat în investigarea și marcarea de noi trasee. În luna iunie, va coordona investigarea Traseului Dunării, un proiect finanțat parțial din fonduri europene. În plus, este manager al proiectului Centura Cicloturistică a Bucureștiului, care urmează să fie inaugurată pe 20 aprilie 2013, la Ciocănești, Dâmbovița.
În doi ani, Cycling Romania a avut peste 100 de turiști, majoritatea străini, care au participat la tururi de neuitat în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Echipa Cycling Romania s-a dezvoltat și ea, ajungând în prezent la 5 membri: 3 ghizi, un specialist PR și un specialist IT.

În interviul pentru PortalHR puteți găsi mai multe detalii despre activitatea lui Mircea.

 

 

Comentarii

Adriana , 23 April 2013 at 4:36 pm

Cicloturismul este o directie importanta si prin dezvoltarea acestei directii va fi din ce in ce mai profitabila.

Cristiana Constantinescu , 30 March 2015 at 2:28 pm

Mulțumim, aveți cumva și fotografii sau o adresă de internet? Ne puteți da și prețuri?

Lasa un comentariu