7 idei pentru vacanța de iarnă

Piețe de Crăciun, călătorii exotice, schi sau Revelionul într-o capitală europeană? Ofertele agențiilor sunt nelimitate, depinde doar de gustul, timpul, cheful și… buzunarul vostru!

Iată 7 idei pentru vacanța de iarnă 2016-2017, de care ne mai despart doar câteva săptămâni. De ce 7? Pentru că atâtea litere încap în cuvântul vacanță!

1. Piețele de Crăciun din Viena. Poate părea un clișeu, dar, credeți-mă, nu e așa. Sau poate că nu degeaba a devenit un clișeu, capitala Austriei fiind unul dintre cele mai primitoare orașe, în general, cu multă voie bună și fețe zâmbitoare. Iar în preajma Sărbătorilor de iarnă atmosfera este și mai caldă – la figurat, pentru că temperaturile sunt scăzute, dar vinul fiert (sau ciocolata caldă, după gust) ajută! Brazi împodobiți, centrul vechi decorat cu mii de lumini, vitrine strălucitoare, multe târguri de Crăciun în care miroase a turtă dulce, gogoși și scorțișoară, forfotă veselă și colinde – toate astea și multe altele mă fac să îmi doresc să revin la Viena iar și iar! Cele mai frumoase târguri se află în Piața Primăriei (Rathaus) și în Maria-Theresien Platz (între simetricele muzee de Artă și de Istorie Naturală), de la mijlocul lunii noiembrie, până pe 26 decembrie 2016. Prețul unei excursii începe de la 147 de euro.

Târgul de Crăciun din fața Primăriei din Viena

Viena_Craciun 2015_17

 

2. Piețele de Crăciun din Praga și Dresda. Fiindcă am început cu piețele de Crăciun, care, după părerea mea, sunt cel mai bun mod de a intra în atmosfera de sărbătoare, vă mai propun alte două orașe europene cu tradiție în târgurile de Crăciun: Praga și Dresda. Capitala Cehiei are multe de oferit pentru orice tip de călători, piețele sale, Podul Carol peste Vltava, Castelul Regal și străduțele boeme din centrul vechi al orașului având un farmec aparte. De Crăciun, Piața Veche și Piața Wenceslas se umplu de parfumul și magia Sărbătorilor, pentru că aici se desfășoară cele mai frumoase târguri din oraș. Pentru o experiență completă, Agenția Bavaria Tour vă propune o excursie cu autocarul de 6 zile, cu prețuri începând de la 197 de euro, în care puteți vizita atât Piața de Crăciun din Praga, cât și pe cea din Dresda.

Piața Veche din Praga

Praga 15

 

3. Sărbători la Sibiu. Cochet, viu, curat și cu o viață culturală intensă, Sibiul este și mai frumos de Crăciun. Mai ales dacă e și puțină zăpadă, nu-i așa? Piața Mare a orașului e frumos decorată în preajma Sărbătorilor, mâncarea e bună, muzeele vă așteaptă, iar localitățile din jur abia așteaptă să le descoperiți. Dacă nu ați fost, încă, la Sibiu, este cel mai bun moment, o excursie cu autocarul de 3 zile fiind 297 de lei de persoană.

Sibiu, Piața Mare

Sibiu febr 15_16

 

4. Costa del Sol. Soare, căldură, peisaje exotice în Europa: asta înseamnă sudul Spaniei, în orice anotimp, iar Crăciunul sau Revelionul petrecute aici au un aer cu totul aparte. Malaga, Marbella, Sevilla, Gibraltar, Cordoba și chiar nordul Africii pot fi vizitate într-un sejur pe Costa del Sol, care vă va lăsa amintiri minunate! Prețurile pornesc de la 625 de euro pentru un sejur de 8 zile pentru seniori.

5. Revelion in Portugalia. Fie că alegeți Porto, Lisabona, Sintra, Cascais sau Estoril, Portugalia este în orice anotimp primitoare și accesibilă. Agențiile de turism au o mulțime de oferte care includ trasee minunate și modalități de petrecere a timpului în cele mai plăcute moduri posibile. La Bavaria Tour am găsit numeroase pachete de Revelion la Lisabona completate de excursii la Porto, Cascais, Estoril și alte locuri frumoase, cu plimbări pe plajă, mese pescărești, croaziere pe râul Douro și, desigur, degustări, cu prețuri pornind de la 646 de euro de persoană. Ce alt mod de a întâmpina Noul An poate fi mai plăcut?!

Porto

Porto

 

6. Dubai, Emiratele Arabe Unite. O vizită în Dubai, teritoriu al recordurilor de toate felurile, este o experiență care merită trăită măcar o dată. Deșertul, experiențele culinare și culturale inedite, contrastul dintre vechi și nou, tradițiile beduine și chiar mall-urile, în perioada reducerilor – toate astea fac din Dubai o destinație potrivită de iarnă. Iar dacă ne gândim la spectaculoasele focuri de artificii din noaptea de Revelion, cred că sunt destul argumente pentru o vacanță de iarnă în Dubai, cu prețuri pornind de la 689 de euro.

Dubai_Desert safari 20

 

7. Thailanda. De la prima mea vizită în Asia, în Malaezia, în aprilie 2012, am îndrăgit mult de tot continentul și încerc să revin în fiecare iarnă, ca să-mi încarc mintea și corpul cu lumina și căldura soarelui. De vreo patru ani mi-am făcut un obicei să întâmpin Anul Nou la plajă, așa că nici 2017 nu face excepție. Încă din vara lui 2016 am ales Thailanda pentru vacanța de iarnă și am plănuit câteva zile în Koh Samui, pentru leneveală la plajă, snorkeling, savoare locală, masaje și orice alte surprize plăcute vom găsi acolo și câteva zile la Bangkok, pentru a vizita temple străvechi, Palatul Regal, piețe locale și multe altele. Tarifele pentru un sejur în Thailanda pornesc de la 1049 euro de persoană.

Oriunde alegeți să vă petreceți Sărbătorile de iarnă, eu vă doresc de pe acum să faceți alegerea cea mai bună și să aveți o vacanță minunată!

sri-lanka_hikkaduwa_craciun

 

Foto: arhiva personală

Lasa un comentariu