Am zburat cu cel mai mare avion de pasageri din lume

Airbus A380 17

Am plutit, deasupra norilor, cu Gigantul. Airbus A380-800. O bijuterie a tehnicii și științei, care ne-a adus – pe noi și pe alți peste 500 de pasageri – în siguranță, de la New York la Paris.

Aș vrea să vă spun, de la început, că acest post este unul obiectiv, scris în urma experienței personale și nu am niciun fel de foloase materiale în urma publicării lui. Am plătit integral această călătorie, așa că scriu părerea mea sinceră despre călătoria cu Airbus A380-800. O experiență incredibilă, pentru mine, în urma căreia m-am bucurat ca un copil cu o jucărie nouă. Nu neapărat pentru că zborul lung (de șapte ore și jumătate) nu a fost la fel de obositor ca celelalte, nici pentru că este un avion uriaș, cât pentru ocazia de a vedea, cu ajutorul camerelor de luat vederi, aterizarea și coborârea.
A380-800 este MARE. Are două nivele, patru motoare, poate transporta aproximativ 525 de pasageri (în împărțirea normală, pe clase de confort), poate zbura peste 15.000 de km, are o lungime de 73 m și anvergura aripilor de 80 m. De aceea, un zbor lung este mult mai confortabil, pentru că spațiul dintre scaune este sensibil mai mare și, cu spătarul alungit, chiar te poți odihni, spre deosebire de avioanele de mici dimensiuni.

Airbus A380 6

Airbus A380 4

Airbus A380 5

Airbus A380 1

Airbus A380 2

Airbus A380 3

Ca și la multe alte avioane mari, are un ecran touchscreen montat pe scaunul din față, unde puteți vedea filme noi, desene animate, documentare, concerte live, seriale, puteți asculta muzică pentru toate gusturile și vă puteți încărca telefonul prin ieșirea USB de lângă ecran. Știu, ecranul nu este deloc o noutate, dar ceea ce vreau să subliniez este faptul că aveți de unde alege, mai ales la capitolul seriale și filme noi.
Mâncarea nu m-a impresionat, oricum, mâncarea din avion este la fel peste tot, pentru zborurile lungi, și o mănânci de foame și atât. Partea bună e că ni s-a servit și șampanie și am putut să umplu paharul de câte ori am dorit…
Revin la camerele de luat vederi externe, pentru că, pentru mine, aceastea au fost marea noutate (știu, cam târziu, dar m-am bucurat sincer). Am avut pentru prima dată ocazia să văd aterizarea și coborârea “live”, dintre-un unghi complet nou pentru mine. La Airbus A380-800 sunt trei camere: în partea din față, dedesubt și pe coada aeronavei.

Airbus A380 7

Am ales să urmăresc decolarea și aterizarea cu ajutorul celei montate pe coada avionului, pentru că oferă un unghi complet. Îmi cer scuze pentru calitatea fotografiilor, știu că este jenantă, dar e tot ce am putut să fac, având în vedere vibrațiile acestui Gigant care, odată ajuns la viteza de croazieră, te face să te simți ca într-un hotel zburător. Mă întreb cum o fi la Business sau First Class, dar rămân cu întrebarea, pentru că nu am avut ocazia să aflu – și nici nu cred că voi avea prea curând, dar nu mă plâng.

Pregătiri de decolare din New York, aeroportul JFK, spre Paris

Airbus A380 8

Airbus A380 9

Airbus A380 10

Airbus A380 11

Gigantul a decolat!
Airbus A380 14

Airbus A380 16

Partea bună, atunci când zbori noaptea pe distanțe mari de la Vest la Est, este că vezi, în câteva ore, și apusul și răsăritul soarelui

Airbus A380 17

Șapte ore mai târziu după decolare, Gigantul se pregătește de aterizarea pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris

Airbus A380 18

Airbus A380 19

Airbus A380 20

Airbus A380 21

Airbus A380 22

Airbus A380 23

Airbus A380 24

Mă bucur că am avut șansa să călătoresc au acest uriaș de la New York la Paris și, în ciuda oboselii acumulate pe drum și a decalajului orar, aș pleca și mâine în SUA. A fost o vacanță de trei săptămâni incredibilă, cu experiențe memorabile. Și care a culminat cu concertul U2 la Madison Square Garden. Dar asta e, deja, altă poveste, concluzia pe care vreau să o trag este: visați departe, pentru că visele se împlinesc! Acum un an, nu mi-aș fi imaginat că o să petrec trei săptămâni în America, în luna iulie. Mi se părea prea mult, prea scump, prea cald, prea departe… Dar un lung șir de întâmplări fericite și curajul de a lua această hotărâre (mai mult împinsă de la spate) fără a mai reflecta la aceste prea-uri au condus, încet și sigur, la împlinirea încă unui vis. Poate o să spuneți că sunt privilegiată pentru că am șansa să călătoresc unde visez: da, așa este, am noroc. Dar am cunoscut și persoane care, având posibilități de toate felurile, nu călătoresc la mare distanță, din motive legate de o anumită teamă de a traversa mări și oceane, de a se urca în avion sau a merge printre străini. Le spun mereu că nu știu ce pierd, pentru că investiția în călătorii este una dintre cele mai profitabile. Visați și împliniți-vă visele călătorind, pentru că merită!
Vă doresc tuturor călătorii memorabile!
FOTO: Arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:
Vacanță la Miami (1): Plimbare prin grădinile și muzeul Vizcaya

Orașul New Orleans în 50 de fotografii

Bourbon Street din New Orleans, capitala distracției mondiale

Lasa un comentariu