Amalia Enache: vacanță la Cinque Terre

Amalia Enache Cinque Terre_11Amalia Enache și-a petrecut vacanța de Paști vizitând locuri minunate: Cinque Terre, Portofino și Toscana. Cred că Italia este una dintre cele mai frumose destinații de vacanță, care are atâtea de oferit! Dar Cinque Terre este, în mod special, un loc care merită vizitat măcar o dată în viață!

Îmi place foarte mult stilul de a călători al prezentatoarei Știrilor Nopții de la Pro Tv. Amalia Enache alege întotdeauna destinații un pic altfel, ferite de turimul în masă. Mi-au plăcut la nebunie fotografiile ei din Maroc sau Turcia și mi-am trecut pe lista vacanțelor viitoare aceste locuri atât de frumoase.

Anul acesta, vacanța de Paști a Amaliei a avut – după cum arată un comunicat al Pro Tv – miros de iasomie și gust de înghețată de lămâie! Vedeta a vizitat Toscana, Cinque Terre și Portofino, unde a umblat mult, a stat tolănită la soare și s-a simțit ruptă de restul lumii, asemeni ținuturilor pe care le-a colindat.

“Între mare și cer, am străbătut dealurile pline de măslini și vie, maci și flori curgătoare, am urcat și am coborât văi în trasee montane spre stâncile cu cele cinci sate pescărești multicolore, azi patrimoniu Unesco, sau am luat vaporul spre cochetul Portofino. Fiecare din cele cinci “terre” cu farmecul său, dar cu un liant comun: am întâlnit oameni ai locului minunați, într-un mod ciudat neatinși în căldura și deschiderea lor de abundența de turiști. Sau poate că doar acum, la început de mai, am avut eu noroc de atâta liniște, bunăvoință și căldură umană, de veselie, de cârciumioare tipice, de muzică live cântată chiar de localnici la miezul nopții în mici bărulețe, de zâmbete din inimă, de pisici tolănite în bărci cu privirea spre apus și de seri albastre”, povestește Amalia.

Am vizitat și eu, în urmă cu doi ani, Cinque Terre, într-o croazieră făcută în timpul vacanței în Toscana. Este un tărâm de vis, ca și cum natura ar fi pus, la un loc, tot ce are mai bun!

Amalia Enache Cinque Terre_9

Amalia a intrat și în câteva biserici de munte care, chiar dacă nu erau ortodoxe, i-au adus aproape spiritul pascal. “M-am bucurat mult și de Pisa, care, dincolo de turnul înclinat, este un oraș atât de tineresc și de vioi, cum altfel, câtă vreme e un mare centru universitar și din 90 de mii de locuitori, vreo 60 de mii sunt studenți?! Am dansat și am bătut noaptea cele mai frumoase piațete, străzi și parcuri și am învățat câteva cuvinte importante într-unul din dialectele italienești”, a mai spus Amalia Enache.

 

Amalia Enache Cinque Terre_2

Amalia Enache Cinque Terre_3

Amalia Enache Cinque Terre_4

Amalia Enache Cinque Terre_6

Amalia Enache Cinque Terre_7

Amalia Enache Cinque Terre_8

Amalia Enache Cinque Terre_10

Foto și text: Pro TV

S-ar putea să vă placă și:

Vacanțe toscane (1): Siena și împrejurimile

Vacanțe toscane (2): Pisa, 
Lucca și Viareggio

Vacanțe toscane (3). Croazieră la Cinque Terre

Foto: porți din Toscana

Amalia Enache a vizitat Cappadocia, Pamukkale și Izmir 

 

Lasa un comentariu