Boston: orașul american cu parfum european

Boston 2010_Public Garden3

S-a vorbit mult despre Boston în ultimele zile. Ceea ce s-a întâmplat la maratonul de la Boston din 15 aprilie 2013 este incalificabil, însă orașul pare să fi trecut peste șocul evenimentelor. Am vizitat capitala statului american Massachusetts în 2007 și în 2010 și am rămas cu impresia unei metropole americane cu aer european.

Dacă nu ai o pasiune în mod special pentru istoria Statelor Unite ale Americii sau nu îți dorești cu ardoare să vizitezi campusurile unor universități celebre în toată lumea, Bostonul nu este neapărat o destinație de vacanță obișnuită. Este un oraș cu mult farmec, în care arhitectura irlandeză predomină și se simte influența britanicilor și a irlandezilor la tot pasul. Aici se află, cum spuneam, universități prestigioase – Massachusetts Institute of Techonolgy (MIT), Harvard și Cambridge -, sediile unor importante instituții financiare, medicale și ale principalelor birouri de avocatură din SUA. Din aceste motive este un mediu foarte “serios”, de business, iar Bostonul figurează printre metropolele cu cel mai ridicat cost al vieții din SUA și chiar din lume.

Dacă vizitați Bostonul, merită să faceți o plimbare prin Faneuil Hall Marketplace, pentru a lua pulsul orașului. Este o zonă foarte vie, cu multe magazine, restaurante și cafenele, un loc de promenadă și întâlnire al localnicilor, unde mereu se întâmplă câte ceva. De aici puteți lua bilete pentru un tur ghidat al orașului, în care veți afla foarte multe informații despre istoria Statelor Unite ale Americii. Același lucru îl puteți face și vizitând Muzeul Constituției SUA.

Faneuil Hall și statuia lui Samuel Adams

Boston 2010_Faneuil Hall1

Boston 2010_Faneuil Hall4

Boston 2010_Faneuil Hall3

Magazinul cu articole de Crăciun din Faneuil Hall Marketplace este deschis tot anul: în orice anotimp puteți cumpăra decorațiuni pentru Crăciun!
Boston 2010_Faneuil Hall5

Boston 2010_Faneuil Hall2

Muzeul Constituției SUA din Boston – aici puteți afla multe informații despre Tea Party și alte evenimente importante din istoria SUA

Boston 2010_Constitution Museum

 

Nu ratați vizitarea campusului Universității Harvard, este o experiență extrem de plăcută. Ca și un tur al Fenway Park – stadionul echipei de baseball Red Sox. Merită să faceți o plimbare prin port (Boston Harbor), sau chiar să faceți o croazieră de o oră. În Boston veți mai găsi multe parcuri mari și pline de verdeață, precum Boston Public Garden, cu faimoasele sale bărci de agrement în formă de lebede! Tot aici se află și statuia lui George Washington.

Boston_Harvard1

Universitatea Harvard

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Boston Public Garden și statuia lui George Washington

Boston 2010_Public Garden2

Boston 2010_Public Garden3

Boston Harbor

Boston 2010_Harbor2

Boston 2010_Cruise3

Boston 2010_Cruise6

Boston 2010_Cruise5

Boston 2010_Cruise8

Boston 2010_Cruise9

 

Foarte aproape de Boston Public Garden, pe Beacon Street, este celebrul bar din sitcomul Cheers (cu Ted Danson). În aceeași zonă găsiți și Newbury Street, una dintre cele mai pitorești artere ale orașului, o atracție turistică în sine, pe care se află cafenele cochete, magazine cu haine și accesorii de firmă și cele mai scumpe case. Savurați o cafea la Starbucks Coffee de pe Newbury, unde puteți sta la terasa micuță, să priviți trecătorii, grădinile înflorite din jur sau locuințele de milioane de dolari!

Cheers Pub

Boston2010_Cheers Pub

Newbury Street

Boston_Newbury Street Starbucks

Boston_Newbury Street 1

 

La Boston trebuie să mâncați homar și să beți bere Samuel Adams, localurile din lanțul Legal Sea Foods sunt cunoscute pentru homarul delicios sau preparatele din pește și fructe de mare. Iar Sam Adams, berea locală, este una dintre cele mai bune din SUA.

Boston homar 1

Bere_Sam Adams

Cheers!

 

S-ar putea să vă placă și:

Nicăieri nu e mai bun homarul decât la Boston!
Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

Lasa un comentariu