Expoziție dedicată lui Warhol la Met, New York City

Muzeul Metropolitan de Artă din New York City găzduiește, între 18 septembrie și 31 decembrie 2012, o expoziție intitulată Regarding Warhol: Sixty Artists, Fifty Years, care prezintă, pentru prima dată la asemnea proporții, modul în care a influențat opera lui Warhol creația altor artiști.

Recunosc, mult timp nu m-am dat în vânt după Warhol, pentru că nu l-am înțeles. Probabil că saturația de tablouri cu Marilyn Monroe pictată în prea multe culori stridente a fost mai puternică decât curiozitatea de a vedea și altceva. Însă, cunoscând mai multe despre Warhol cu prilejul altor expoziții de la Viena sau New York City, am înțeles mult mai bine arta pop și, mai ales, legătura dintre artă, publicitate, televiziune și film.

Influența lui Andy Warhol asupra artiștilor din generațiile care i-au urmat este mult mai mare decât am putea bănui. Tocmai de aceea Muzeul Metropolitan din New York City (The Met) expune, alături de 45 de lucrări care îi aparțin lui Warhol, alte 100 de creații ale artiștilor pe care acesta i-a inspirat. Poate că mulți dintre voi vor spune că arta americană modernă nu e artă. Mi-a trecut și mie asta prin cap, la un moment dat, acum câțiva ani, înainte de a vizita MoMA. Dar, raportându-ne la lumea care ne înconjoară, la generația Y și încercând să ghicim un pic viitorul, lucrurile se leagă. Aflați mai multe despre expoziție, muzeu, program și prețuri de aici.

Citiți și: De ce e New York City orașul meu preferat 

Comentarii

[…] Expoziție dedicată lui Warhol la Met, New York City […]

Lasa un comentariu