Idei pentru vacanța de vară 2013

Zakynthos-Oasis Beach 1 resMai este puțin până la vacanța mult visată, doar câteva săptămâni, nu-i așa? Pentru că am auzit multă lume gândindu-se, deja, la concediul din vară, căutând idei pentru a evada, sau, măcar, pentru a visa la evadare, m-am gândit să vă fac câteva propuneri.

Când vine vorba despre vacanța de vară, sunt adepta rezervărilor făcute din timp. Early booking este o soluție atunci când vrei să ai de unde alege și să găsești cazare sau pachete de cazare+avion la prețuri ceva mai bune. În această perioadă agențiile au foarte multe propuneri, iar agenții sunt în căutare de clienți – deci sunt foarte amabili. Pe site-urile specializate în rezervări de hoteluri online oferta este, de asemenea, diversificată, așa că aveți șanse să mai găsiți propuneri de cazare rentabile pe www.booking.com, www.trivago.ro, www.homeaway.co.uk sau www.agoda.com, ca să enumăr doar câteva dintre site-urile cunoscute.

Iată câteva idei pentru concediul din 2013:

– Grecia

Este ușor de ajuns cu mașina sau cu avionul, are destinații pentru toate gusturile sau buzunarele, vremea nu ne dă bătăi de cap, acolo e soare tot timpul, mâncarea e extraordinară și plajele grecești te fac să revii la nesfârșit.

Nu m-aș mai duce la Paralia Katerini și nici în Halkidiki, dar vă recomand cu cea mai mare căldură insula Zakynthos, unde se află și celebra plajă Navagio (sau Shipwreck). Găsiți detalii aici:

Shipwreck Beach: frânturi dintr-o vedere
Keri Caves și țestoasele din Zakynthos
Cum am ajuns în Zakynthos

Zakynthos-Marathonissi 2 res

 

– Italia

De la nord la sud, Italia este o țară minunată, o destinație de vacanță potrivită pentru orice anotimp, iar vinurile, pastele, pizza, deserturile sau înghețata italiană sunt pe placul oricui.

Despre Italia:

Vacanțe toscane (3). Croazieră la Cinque Terre

Vacanțe toscane (2): Pisa, 
Lucca și Viareggio 

Vacanțe toscane (1): Siena și împrejurimile

Cinci zile la Roma

Vacanță inedită: escaladă în Dolomiți

Cum poți să vizitezi Cina cea de Taină a lui da Vinci

Roma-Piazza di Spagna 3

 

– Croația

Încă nu am ajuns în Croația, dar este pe lista de așteptare! Am auzit numai lucruri bune și frumoase despre Croația (la fel și despre Muntenegru și Slovenia), așa că sunt convinsă că merită să petreceți o vacanță acolo. Pe lângă litoral sau orașele medievale, în Croația nu trebuie ratată Rezervația naturală de la Plitvice.

 

– Turcia

Nici în Turcia nu am fost încă (știu, de neiertat!), dar sunt sigură că nu numai Istanbulul merită bătut la pas, ci și Cappadocia, Pamukkale sau Izmir.

 

– Turul Europei cu rulota

Anul trecut, Dana Rogoz a avut, după părerea mea, una dintre cele mai frumoase și romantice vacanțe pe care mi le-aș putea imagina: trei săptămâni prin Europa, cu rulota! Așa și-a petrecut luna de miere și cred că este o idee minunată!

 

– Vizitarea unor crame celebre

Îmi doresc mult să ajung în Franța, toamna, în celebrele zone viticole Champagne, Burgundia, Bordeaux, Provence… Gata, mă opresc și vă las să citiți aici mai multe despre locurile în care poți să bei cele mai bune vinuri din Europa. Mai ales spre sfârșitul verii, începutul toamnei…

Toscana vii 3

 

– SUA

Parcurile de distracții din Florida sau California sunt destinații de vacanță excelente.

SeaWorld_Shamu

Los Angeles_Malibu 3

 

Încă nu m-am decis încotro s-o apuc vara asta. De fapt, îmi doresc să ajung în atât de multe locuri, încât îmi e greu să aleg o destinație. Vreau să fac turul Franței, pentru că nu am văzut niciodată Valea Loarei. Aș vrea să merg în Sicilia sau Sardinia, la plajă. Aș vrea să vizitez câteva insule grecești: Corfu, Kefalonia sau Lefkada, între altele. Și îmi doresc de mult timp să ajung în Croația, mai ales la Plitvice. Sănătoși să fim…

 

 

Lasa un comentariu