Verdele nesfârșit, dealurile cu turme de oi, aerul tare de munte, liniștea spartă doar de sunetul talăngilor și al păsărilor dau dependență. La Măgura, în Județul Brașov, am găsit un peisaj rupt din tablouri, în care fiecare petic de pământ pare așezat cu grijă, la locul lui, de o mână pricepută.
Deși am vizitat de nenumărate ori zona Brașovului, nu am ajuns niciodată la Măgura sau la Șimon, despre care auzisem, însă, numai lucruri frumoase. M-am convins într-o vizită recentă, cu ocazia unui workshop de fotografie din cadrul cursului de la RGB Photography, care m-a făcut să văd lumea cu alți ochi. Despre asta voi povesti cu altă ocazie, acum vreau să împărtășesc cu voi câteva imagini de la Șimon și Măgura.
Ambele localități se află în Județul Brașov și sunt idei excelente pentru un weekend sau o vacanță, fie vară, fie iarnă. Șimon este un sat din comuna Bran, aflat între Bran și Moieciu. Este mai liniștit și mai puțin populat de turiști decât vecinele sale – și sper ca așa să rămână! Am stat la Pensiunea Dor de Munte și am mâncat vizavi, la Pensiunea Brandeberg, pe care le recomand cu căldură. La prima am găsit camere mari, curate și liniște, la prețuri bune, iar la a doua, ceva mai piperată și mereu plină, am mâncat foarte bine.
Din Șimon am urcat, întâi cu mașina, apoi pe jos, până la Schitul Bran și am ajuns într-un loc minunat, cu imagini fantastice și cu vedere către Piatra Craiului, Bucegi, Postăvarul şi Măgura Codlei. Cred că am nimerit, fără exagerare, în cea mai frumoasă perioadă a anului, pentru că niciodată nu am avut șansa să văd verdele primăverii întins pe zeci de kilometri de dealuri și văi, pomi înfloriți și soare cât cuprinde, din zori până seara, târziu. A fost o idee bună să luăm și bicicletele!
Schitul Bran
A doua zi am lăsat în urmă Branul și am mers spre Zărnești, de unde am ajuns la Măgura: locul în care am găsit Raiul pe Pământ, satul din care nu vrei să mai pleci niciodată și în care timpul parcă a stat în loc. Măgura se află foarte aproape de Bran, la 35 de km de Brașov, în Parcul Național Piatra Craiului și, pentru că este cățărat la o altitudine de peste 1000 de m, pare rupt de lumea care îl înconjoară, departe de agitația urbană.
La Măgura se poate ajunge cu mașina, pe un drum neasfaltat, cu serpentine, din Zărnești spre Gura Râului – Fântâna lui Botorog. Pentru că am stat doar câteva ore, în care ne-am plimbat, am urcat puțin pe munte și ne-am îmbătat cu verde, nu pot să vă recomand locuri de cazare, dar am zărit câteva pensiuni. Am auzit că oamenii sunt primitori și mâncarea nemaipomenită, așa că iată destule motive pentru a merge la Măgura. Neapărat să luați și bicicletele!
S-ar putea să vă placă și:
FOTO: Orașul Sibiu în 20 de imagini
Idee de weekend: Conacul Bellu din Urlați
E-hei! Ce mă bucur că ai descoperit Măgura! Aceleaşi „sentimente” de verde, aer curat, liniște plus crestele Pietrei Craiului le-am trăit şi eu anul trecut, când am ajuns pentru prima oară în zonă.
Şi de atunci revin constant aici – cel mai recent, pe 30 mai 2015, într-o plimbare de neuitat Peştera – Măgura – Peştera. (satul Peştera este şi el o minunăţie, la o aruncătură de băţ de Măgura)
Hai sa fim seriosi ! Prea multe exagerari !
Suntem seriosi ! Nu e nicio exagerare ! Daca nu esti amator de natura, liniste etc poti sta linistit in peisajul din Bucuresti !
Si eu am fost la magura,nu-i nicio exagerare
Erai la cativa pasi de a ajunge la ceva si mai frumos,cheile zarnestiului
Un colt autentic de rai ….liniste desavarsita { doar talangile oilor, cantatul cocosilor sau latratul cainelui se putea auzi } aer curat , peisaje de poveste , si mult verde crud { am fost in perioada 10-13 iunie -2017 } .Pensiunea la care am poposit ” Casa de la muntele Craiului ” are o pozitie norocoasa intre muntii Bucegi pe partea dreapta si muntii Piatra Craiului pe partea stanga .Gazdele , oameni deosebiti , foarte discreti , pensiunea curata , dotata cu o bucatarie functionala , apa calda si caldura nonstop . Am fost pe deplin multumiti si incantati vom revenii cu siguranta .
Multumim pentru informatii, ma bucur ca v-a placut!
Intr-adevar, peisaje de vis la Magura. Ceva similar am gasit in Maramuresul istoric, la Botiza. Aici am fost la Casele de vacanta Luca si Vicentiu. Ceva extraordinar!! Avem o tara atat de frumoasa, atat de minunata!