Los Angeles (9): travel tips și prețuri pentru călătoria în California

LA Beverly Hills sign 3V-am povestit pe unde ne-am plimbat în călătoria la Los Angeles, ce e de făcut acolo, ce am mâncat și ce mi-a plăcut cel mai mult. Dar nu v-am spus cât a costat, cu ce am mers și unde am stat, așa că o să trec în revistă și aceste informații utile.

La Los Angeles am mers la finalul lunii februarie 2013, ajungând acolo cu o seară înaintea decernării premiilor Oscar. Am călătorit cu British Airways, zburând de la București la Londra trei ore și jumătate, la Londra am avut o escală de două ore, după care am zburat încă 11 ore, direct la Los Angeles. Chiar dacă e un drum lung, prefer un zbor direct din Europa în SUA unuia cu escală, pentru că escalele cresc riscul de a pierde avionul sau bagajele, iar trei decolări și trei aterizări în 24 de ore sunt mai greu de suportat, cred eu, decât 11 ore de zbor. Biletul de avion a costat 700 euro/persoană, cu toate taxele incluse, cumpărat cu aproximativ trei săptămâni înainte de plecare.

Am stat în zona West Hollywood, mai precis pe Beverly Boulevard, la Hotel Sofitel, care mi-a lăsat o impresie excelentă, are servicii ireproșabile. Ca și posibilități de cazare, în Hollywood nu am prea văzut hoteluri medii, de trei stele, ci mai degrabă hoteluri piperate, de patru-cinci stele, unde o cameră costă peste 150 de euro, sau moteluri (“inns”), unde poți să găsești cazare și cu 50 de dolari pe noapte, în condiții decente.

Pentru deplasare cel mai bine este să închiriați o mașină, dacă este posibil. Distanțele sunt imense în Los Angeles, mersul pe jos iese din discuție, taxiul este destul de scump. Am închiriat, înainte de plecare, online, o mașină din categoria intermediate (Dodge Avenger), prin Enterprise, care a costat 345 de dolari/7 zile, cu asigurarea inclusă și cu neobligativitatea umplerii rezervorului la returnarea mașinii (nu am alimentat deloc).

În Los Angeles și în zonele învecinate există autobuze, care circulă destul de bine, dar sunt folosite mai mult de cei foarte săraci și homeless-i. Sunt foarte multe persoane fără adăpost în Los Angeles, în toate zonele, cu tot felul de probleme mintale, însă sunt inofensive, dacă sunt lăsate în pace. Nu m-am simțit nicio clipă în nesiguranță în Los Angeles sau în împrejurimi.

Dacă nu vreți să închiriați o mașină sau să dați banii pe taxi, merită să vizitați zona cu ajutorul tururilor locale, se organizează zeci de excursii de o zi sau câteva ore. Una dintre companiile care organizează astfel de tururi este Starline Tours.

Nu uitați de vize! Găsiți mai multe detalii aici.

LA Griffith Observatory 7

 

S-ar putea să vă placă și:

Los Angeles (8): Hollywood Boulevard și Walk of Fame

Los Angeles (7): ce am mâncat în America

Los Angeles (6): semnul Hollywood și Observatorul Griffith

Los Angeles (5): o plimbare pe Rodeo Drive

Los Angeles (4): Santa Monica, Venice Beach și Malibu

Los Angeles (3): între dealurile Hollywood-iene și plaja Pacificului

Los Angeles (2): pe covorul roșu al Oscarurilor

Los Angeles (1): Hollywood-ul fierbe în așteptarea Oscarurilor
Foto: Arhiva personală. Utilizarea fotografiilor și textului sunt interzise fără acordul autorului.

 

Comentarii

Andrei Alexandri , 13 November 2016 at 9:34 pm

Salut! Cam la ce pret te-au dus separat?
Am vazut ca transportul 700€. Dar vreau sa stiu pentru cazare si daca in aceasta intrau mese si banii de buzunar? Cat de scump este? Un cost total aproximativ imi poti da? Multumesc!

Lasa un comentariu