Malaezia: ziua 8. Kuah Town, Langkawi

A trecut, deja, o săptămână de când am ajuns în Malaezia. În cea de a cincea zi petrecută în insula Langkawi am făcut o mică excursie în cel mai important oraș al arhipelagului: Kuah. Care arată ca o mică localitate de provincie și atrage turiștii amatori de shopping.

Kuah Town se află în partea de sud-est a insulei Pulau Langkawi și este cel mai important oraș din arhipelag. Aici ajung cei care vin cu ferryboat-ul și primul semn pe care îl văd când se apropie de insulă este un vultur uriaș, o statuie care străjuiește orașul Kuah.

Vulturul gigantic, de fier, se află în Eagle Square (Dataran Lang), o piață care la ora prânzului, când soarele ardea inuman, era pustie, dar care seara adună turiști și localnici. Vulturul este simbolul insulei. De altfel, se pare că denumirea acesteia derivă din termenii helang (vultur) și kavi (care, în limba malay veche, înseamnă roșcat. Așadar, Langkawi se traduce prin vulturul roșcat.

Pe lângă Eagle Square, în Kuah Town mai merită văzut parcul Lagenda, cu grădini, statui și plante deosebite.

În rest, orașul nu are nimic ieșit din comun, dar e vizitat de amatorii de shopping. Pentru că aici găsești, pe lângă obiecte tradiționale autentice la prețuri bune, și magazine duty-free de parfumuri, băuturi alcoolice, tutun și aparatură electronică. Nu le-am vizitat, dar am adaugat la lista de cadouri două eșarfe din mătase, pictate manual, în stilul batik, specific zonei, în culori minunate (90 de ringgits fiecare – un ringgit fiind aproximativ cât un ron). Am văzut multe articole de îmbrăcăminte extrem de frumoase, tunici indiene din bumbac, bluze din mătase, rochii chinezești și tot felul de decorațiuni indiene foarte frumoase – mic mobilier din lemn, tapiserii, fețe de pernă decorative, din materiale și în culori cu totul ieșite din comun. Dar limita de bagaj e 20 de kg, așa că… am făcut doar window shopping!

După o săptămână petrecută în Malaezia mi-am dat seama că ne-am adaptat perfect la căldura umedă, mâncare și, mai ales, am învățat primele cuvinte: Selamat datang (Bine ați venit!) și terima kasim (mulțumesc)!

La întoarcerea în resort, am găsit în fața vilei vreo 10 maimuțe care se distrau, în căutare de mâncare. Una dintre ele, mai curajoasă, s-a urcat până în balconul camerei în care stăm și aștepta, privindu-ne în ochi, insistent, să o servim cu ceva. Văzând că o tratăm doar cu aparatul de fotografiat, s-a enervat. Rău de tot!

Comentarii

[…] ieri, mă simțeam ca în Vălul pictat, azi am crezut că sunt în The Beach! Pantai Cenang este una […]

Gabriela Galescu , 22 April 2012 at 2:54 pm

Domnule, va admir! Eu sunt in Florida de aproape 7 ani si numai cand aud cuvintele caldura si umiditate incepe sa-mi bata inima tare si sa-mi transpire palmele! Cum vpati adaptat voi asa bine dupa numai o saptamana? Ori am eu prea multi draci (ceea ce nu m-ar mira) si vreau sa se schimbe vremea dupa mine, ori chiar sunt diferente anatomice de care nu putem trece.

[…] telecabina care îți dă impresia că zbori deasupra pădurii tropicale, despre Fish Spa, orașul Kuah sau plaja perfectă din Pantai Cenang. Dar și această vacanță a lăsat multe fotografii […]

Lasa un comentariu