Tips pentru călătoria cu avionul cu copiii

SL_flight 31În vara lui 2011 am făcut un drum lung cu avionul, în Statele Unite, cu fetița noastră de șase ani. Dus-întors și cu ceva plimbări în interiorul continentului american, am avut 7 zboruri, totalizând 44 de ore. Inevitabil, presărate cu turbulențe, vreme neprielnică, întârzieri, modificări de zboruri, bagaje pierdute și emoții mari la ultima aterizare – însă nimic de speriat.

A fost o experiență completă, din care am tras și câteva concluzii legate de zborurile lungi cu copiii. Iată câteva idei pe care aș vrea să le împărtășesc.

1. Ia cu tine, în bagajul de mână, schimburi pentru o zi sau două, iar pentru copii câteva tricouri în plus. În eventualitatea în care îți întârzie sau se pierde bagajul de cală, astfel vei fi scutit de obligația de a umbla 3 zile în aceleași haine…

2. Ia destule jucării (plușul preferat, creioane colorate, jocuri de călătorie, cărți, reviste sau ce vă place) pentru un drum lung și ore de așteptare în aeroport. E bine să ai mereu la îndemână un pachețel cu toate acestea, pe care să le scoți, pe rând, dacă cel mic se plictisește de desenele animate difuzate în avion. Poți lua 2-3 DVD-uri cu desene animate sau filme care îi plac celui mic, pe care să le vadă atunci când faci un drum lung. Extra-tip: adaugă și o “surpriză” la arsenalul de jucării, pe care sa i-o dai atunci când nimic altceva nu mai face față!

3. Încarcă PSP-ul, iPod-ul, iPad-ul, laptopul sau orice alte device-uri care îl țin ocupat pe copil pe o perioadă mai lungă.

4. Să ai la îndemână 2 pachete de servețele umede, batiste de hârtie, lichid dezinfectant pentru mâini, apă de băut și ceva de ronțăit.

5. Îmbracă-ți copilul în cele mai comode haine – chiar daca nu sunt și cele mai arătoase. Pantaloni de trening, tricou sau bluză cu mânecă lungă și neapărat o pereche de șosete, toate din bumbac.

În avion poate să verse pe el suc/apă/mâncare, așa că e bine să ai unul sau două tricouri de rezervă. Chiar dacă mergi la 30 de grade, ia cu tine 2 perechi de șosete din bumbac, uneori în avion e frig. Interesează-te cum e vremea la destinație și fii pregătit cu haine corespunzătoare.

6. Ia în bagajul de mână mici doze de medicamente pentru situații neprevăzute: greață, febră, tuse, diaree etc.

7. La aterizare, pe unii copii îi dor urechile foarte tare. Câteva dropsuri, caramele sau puțină gumă de mestecat îi ajută atunci când au senzația de urechi înfundate.

8. Înainte de plecare, evită alimentele care i-ar putea provoca indigestii și ai grijă să se odihnească destul, pentru drumul lung și destul de obositor, la care se va adăuga și diferența de fus orar. Din fericire, copiii se adaptează rapid.

9. Dacă ți-e frică de zbor, nu-i transmite copilului starea ta de panică. Cei mici nu conștientizează pericolul, pentru ei turbulențele nu au aceeași semnificație ca și pentru adulți și trebuie să le întreținem permanent un sentiment de siguranță.

10. Profită de călătoria lungă cu avionul pentru a-i explica celui mic detalii geografice, tehnice sau povestindu-i despre voiajul pe care îl faceți. Pentru copii, aceste experiențe sunt de neuitat!

11. Înainte de plecare, asigură-te că ai îndeplinit toate formalitățile și că ai la tine toate documentele necesare călătoriei cu copilul. Astfel vei evita situații neplăcute.

Lasa un comentariu