10 idei pentru vacanța de primăvară

Un circuit prin grădinile Londrei, o călătorie cu trenul prin pădurile Norvegiei, o plimbare pe străduțele Romei sau relaxare pe o insulă din Grecia? Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru vacanța de primăvară, iată câteva idei!

1. Roma, Italia. Aș fugi oricând la Roma. Am fost de trei ori și tot nu mă satur de atmosfera acestui oraș care, pe lângă faptul că este un muzeu în aer liber și o lecție continuă de istorie, are câte ceva pentru fiecare. Roma iubitorilor de filme clasice, cu Audrey Hepburn și Gregory Peck gonind pe scuter, sau Anita Ekberg plutind printre stropi în Fontana di Trevi. Roma gurmanzilor, cu aburi de espresso și lasagna făcută în casă la tot pasul. Roma iubitorilor de artă, cu fântânile arteziene și statuile cu nimfe, cai, zei și șerpi. Roma romanticilor, cu labirintul de străduțe și piațete ascunse din Trastevere. Roma fashionistelor, cu boutique-uri sonore sau outlet-uri numai de ele știute, cu haine de firmă la prețuri mici. Aș putea să continuu tot așa, dar cred că am convins, deja, pe toată lumea.

Roma Piazza Navona B

 

2. Londra, Marea Britanie. Turnul Londrei, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Catedrala St. Paul, Big Ben, National Gallery, British Museum și, mai departe, Colegiile Oxford sau Stratford-upon-Avon: sunt doar câteva din locurile sau atracțiile pe care le puteți vizita în câteva zile la Londra, dacă alegeți unul dintre circuitele agenției Bavaria Tour. Plus parcurile și grădinile Londrei: Kensigton, Hyde Park, Russell Square Garden, Green Park sau Greenwich Park – sunt doar câteva dintre parcurile și grădinile Londrei, care merită vizitate în mod special primăvara, când renasc.
Dacă vă mai spun și că între 23 și 29 mai 2016 este Săptămâna Vinului la Londra, în timpul căreia au loc o mulțime de tururi tematice, degustări și alte evenimente – chiar că merită să petreceți câteva zile în capitala Regatului!

Grădinile Kensington, Londra

Londra 24_Kensington

 

3. Keukenhof, Olanda. Cea mai mare grădină a Europei este deschisă, în 2016, între 24 martie și 16 mai și poate fi vizitată zilnic, între 8 și 19:30. Parcul cuprinde 7 milioane de bulbi care înfloresc pe rând, în valuri de culori și parfumuri incredibile. Începutul lunii mai este o perioadă foarte potrivită pentru a vizita grădinile Keukenhof, pentru că majoritatea florilor explodează într-un tablou unic. Dacă vizitați Olanda în această perioadă, nu ratați Keukenhof, este foarte ușor de ajuns cu trenul din orice colț al țării.

Keukenhof

Keukenhof 15_22

 

4. Litoralul românesc. În sfârșit, Paștele pică într-o zi de mai! Așadar, cel puțin teoretic, va fi mai cald și putem spera la raze de soare, așa că litoralul românesc poate fi o idee bună, fie pentru familiile cu copii mici, fie pentru un weekend cu gașca la mare. Sincer, nu știu dacă m-aș duce la Mamaia, dar aș căuta un hotel cochet puțin mai la sud, o gazdă la 2 Mai sau Vama Veche, după gusturi, aproape de plajă și cu bucătărie bună.

5. Bergen, Norvegia. Micul oraș norvegian este, în luna mai, gazda câtorva evenimente naționale importante. Pe 17 mai norvegienii sărbătoresc Ziua Constituției, iar pe 25 mai are loc Bergen International Festival, care se întinde pe parcursul a două săptămâni și în timpul căruia au loc multe spectacole de teatru, dans, muzică, expoziții și multe altele. Și mai este ceva acolo, un traseu de tren absolut minunat: dacă luați trenul de la Oslo la Bergen veți vedea peisaje pe care nu le veți uita niciodată!

6. Veliko Târnovo, Bulgaria. V-am mai povestit despre micul oraș bulgar aflat la 180 de km de București, un loc pitoresc, cu case în stil balcanic, peisaje frumoase, multă verdeață, panorame uluitoare, mâncare bună și terase plăcute – totul la prețuri foarte bune. Miezul primăverii este o perioadă foarte bună pentru a petrece câteva zile într-un loc cu savoare specială, care te poartă în timp.

Veliko Tarnovo 16_Gurko Street 6

 

7. Israel. Încă nu am ajuns în Israel, deși îmi doresc de mult timp și prieteni buni ne așteaptă acolo în fiecare an. Sărbătorile pascale sau începutul lunii mai sunt prilejuri numai bune pentru a vizita Țara Sfântă, pentru un pelerinaj la Ierusalim sau pentru a lua pulsul orașului Tel Aviv, despre care am auzit că stă foarte bine la capitolul distracție! Am găsit oferte atrăgătoare la Bavaria Tour, pe site găsiți mai multe propuneri. E bine să știți și că pentru aceste circuite turiștii se pot îmbarca din țară și, dacă merg singuri, nu trebuie să plătească suplimentul pentru camera single.

8. Grecia insulară. Creta, Rhodos, Corfu, Santorini sau orice altă insulă vă place: mai liniștită, mai însorită, mai agitată, plină de petreceri sau cu apusuri colosale. Insulele grecești sunt frumoase oricând, dar sunt convinsă că a petrecele Paștele aici este o experiență specială.

Zakynthos-Keri Caves 11 res

 

9. San Francisco, SUA. California. Golden Gate Bridge înecat în ceață. Case victoriene, galerii de artă, lume veselă, multă culoare, vinuri de Napa, Alcatraz, Pacific și, desigur, celebrele tramvaie alunecând pe străzi abrupte. Cum să nu îți dorești să le vezi pe toate primăvara?

10. Napoli și Coasta Amalfitană, Italia. Nu știu cum de mi-a scăpat această parte a Italiei până acum. Până acum! Napoli, Pompei, Sorrento, Positano, Amalfi, Ravello… Locuri la care visez mereu și pe care am să le vâd cât de curând. Abia aștept să respir aerul sărat de la înălțimea caselor de culoarea pământului, cu grădini cu lămâi și portocali, sorbind un limoncello, la el acasă. Presto, presto!

Ravello

04. Ravello (4)_Villa Rufolo

Foto: Amalia Marcu, arhiva personală

 

Lasa un comentariu