10 lucruri care să nu vă lipsească din bagaj vara asta

 

Biletele de avion sau de tren? Bifat. Voucherele pentru cazare? Bifat. Cheful de vacanță? E aici! Nu vă mai rămâne decât să faceți bagajele. Iată o listă cu 10 lucruri care să nu vă lipsească din vacanță.

1. Playlist-ul preferat și căștile. Pentru drumurile lungi cu mașina, trenul sau avionul sau chiar pentru diminețile leneșe pe plajă sau pe malul piscinei, alcătuiți o listă cu cele mai frumoase piese de vacanță, care să vă ajute să vă relaxați și mai mult.

2. Încărcătoare, adaptoare, baterii, cabluri etc. Oricât de atentă am fost, mi s-a întâmplat – și nu numai o dată – să îmi uit acasă ba încărcătorul pentru bateria aparatului foto, ba cablul laptopului, ba adaptorul pentru priză. Adică tot ceea ce m-a împiedicat să scriu. Așa că acestea sunt, de obicei, primele lucruri pe care le pun în bagaj, ca să fiu sigură că nu îmi vor lipsi.

3. Trusa de prim ajutor. Luați cu voi plasturi și un spray pentru răni ușoare sau bătături, termometru, câteva medicamente (analgezice, antitermice, medicamente pentru dureri de gât, antidiareice și antialergice) și, eventual, o rețetă pentru un antibiotic cu spectru larg.

4. Crema de protecție solară și după expunere la soare. Indiferent dacă mergeți la mare, prin orașe sau la munte, luați cu voi o cremă de protecție solară cu indice cel puțin SPF 15. Dacă stați la plajă, aplicați și cremă după expunerea la soare, care să vă hidrateze pielea.

5. Ghidul turistic. Dacă vă petreceți vacanța într-un loc complet nou, fie că este în România sau în străinătate, informați-vă cât mai bine despre destinația voastră și gândiți-vă ce locuri vreți să vizitați. Luați-vă și un ghid turistic, pentru a afla cât mai multe despre locul în care alegeți să vă petreceți vacanța. Nu pierdeți nicio ocazie de a afla cât mai multe despre tradițiile, cultura și istoria popoarelor pe care le vizitați. Ghidurile turistice bune conțin toate aceste informații într-o structură accesibilă.

Croatia_Split 30

 

 

6. Spray și o cremă împotriva înțepăturilor de insecte. Serile romantice pe malul mării sau apusurile fermecătoare pot fi rapid distruse de țânțarii sâcâitori. Luați la voi un spray împotriva țânțarilor și un gel sau o cremă care să vă ajute în cazul în care cădeți pradă “inamicului”.

7. Adresele prietenilor și ale rudelor, pentru a le trimite vederi din vacanță! Poate credeți că în epoca e-mailului, a Facebook-ului și a Skype-ului este inutil să mai scrieți cărți poștale pentru a le arăta celor rămași acasă că vă gândiți la ei. Dar plăcerea de a primi și a păstra o ilustrată trimisă de la sute de kilometri depărtare este incomparabilă.

8. O carte bună. Sau două, trei… câte încap! Vacanța este momentul perfect pentru a citi relaxat și pentru a termina cartea aceea pe care ai început-o acum câteva săptămâni. Înainte de a pleca, faceți o selecție a noutăților editoriale și alegeți ceea ce se potrivește cu starea voastră de spirit în această vacanță: aventuroasă, linișită, romantică, urbană sau cum vreți voi să fie! Pe elefant.ro veți găsi mereu oferte speciale, titluri noi și sugestii pentru cărțile bune de luat în vacanță.

9. Cosmetice solide sau în recipiente mici. Nu încărcați inutil bagajul cu produse cosmetice lichide ambalate în sticle mari, pentru că sunt grele și se pot vărsa printre haine. Puteți alege produse solide (șampon, parfum solid sau un mic săpun emolient, în loc de duș gel, de exemplu) sau luați cantități mici de produse, în recipiente speciale pentru călătorii.

10. Spațiu pentru cumpărături! Nu umpleți bagajul până la refuz, lăsați un sfert din valiză goală, ca să aveți loc pentru cumpărăturile din vacanță, fie este vorba despre lucruri în fața cărora, pur și simplu, nu ați putut să rezistați, despre suveniruri sau cadouri pentru cei dragi.

După ce ați terminat bagajul verificați, încă o dată, dacă aveți toate documentele de călătorie, actele necesare și lăsați acasă grijile.

Vacanță minunată tuturor!

LGK sabata plaja 3

Comentarii

Natalia , 20 June 2016 at 11:01 am

Salutare,
Ceva nou e samponul solid? Tu ce brand folosesti? unde gasesc?
Merci.

Cristiana Constantinescu , 20 June 2016 at 12:20 pm

Buna, am incercat unul de la Lush, foarte bun si economic, erau magazine Lush prin mall-uri, nu stiu daca mai sunt. Intreaba la The Body Shop, L’Occitane sau in farmacii, sigur gasesti. Numai bine!

Lasa un comentariu