4 ani Prin Vacanță

Istanbul_Topkapi_Fourth Court 6

În noiembrie 2011 publicam, pe dinvacanta.wordpress.com, întâiul post de călătorii: despre Praga, primul meu contact cu un oraș străin. Au trecut – prea repede! – patru ani de când scriu online despre călătorii și a sosit momentul schimbării.

Mă uit în urmă și îmi amintesc luna mai 2011, când puneam punct unui drum lung, agitat și foarte, foarte frumos în presa scrisă. Scriu doar drum, nu carieră, pentru că ar fi prea mult spus. Deși sunt mândră de tot ce am realizat, de oamenii pe care i-am întâlnit, de tot ce am învățat și ceea ce am dat, la rândul meu, mai departe. Am pornit de pe prima treaptă și am ajuns fix acolo unde mi-am dorit: adică am fost, pe rând, secretar de redacție, redactor, redactor șef adjunct și redactor șef: Avataje, VIVA!, TV Satelit, TVmania, DIVA, Bolero, Joy sunt principalele publicații în care am semnat din 1999 până în 2011. După 12 ani de jurnalism în presa scrisă am decis că este momentul să mă îndrept către online și comunicare – și a fost una dintre cele mai bune hotărâri pe care le-am luat de-a lungul timpului.

În vara lui 2011 am călătorit mult. Știam doar când plec, nu și când mă întorc acasă. A fost o vară perfectă. Atunci am început să scriu – fără un scop anume – despre orașe, țări, regiuni, mâncare, oameni și tot ce întâlneam. Scriam pentru mine, nu știam ce vreau să fac cu rândurile. Mai întâi le-am pus pe cumvaplace.ro – un proiect de timp liber, la care am renunțat, apoi pe dinvacanță.wordpress.com, iar acum, iată, pe Prin vacanță s-au adunat peste 400 de materiale de călătorie.

Acum patru ani nu îmi doream decât să scriu despre locurile minunate pe care le vedeam. Să vă conving că lumea asta este atât de frumoasă și de darnică, încât merită străbătută metru cu metru, totul este să știm să o privim cu ochii, sufletul și mintea deschise. Nu aveam niciun plan cu blogul și nu știam prea bine cu ce se mănâncă blogging-ul. Știam doar că vreau să scriu – pentru că atât am învățat să fac. Acum, după patru ani, sunt fericită că am ajuns aici și sper ca blogul Prin vacanță să fie din ce în ce mai frumos, mai mare, mai deștept… ca și cum ar fi copilul meu! De fapt, într-un fel, chiar este. Și sunt foarte mândră de el!

Pe una dintre cele două cărți de vizită pe care le am scrie: Cristiana ConstantinescuTraveler la Prin vacanță. Îmi vine să zâmbesc când o văd, și mă gândesc: asta nici măcar nu e o profesie! Dar pentru mine este cea mai frumoasă și mai satisfăcătoare meserie din lume. Aș fi vrut doar să fiu mai tânără, să am posibilitatea să ajung peste tot unde visez și să nu mai fie atâtea războaie și conflicte: în Maroc, Iran, în Mongolia, Noua Zeelandă, în Egipt, Iordania, Argentina, în Irlanda sau Siria.

Chiar dacă, teoretic, Prin vacanță s-a născut în martie 2102, pentru mine aniversarea blogului este în noiembrie, de aceea am ales să îl îmbrac în straie noi acum, în miez de toamnă. Prin vacanță este blogul de călătorii care și-a propus, din prima zi, să vă dea idei bune de vacanță. Să vă inspire, să vă facă să visați cu ochii deschiși și să vă faceți curaj să ajungeți cât mai departe, pentru că visele se împlinesc!

Vă doresc tuturor vacanțe cât mai frumoase!

Sardinia_Bosa trip 16

Lasa un comentariu