5 idei pentru o mini-vacanță de Halloween

Disneyland Paris 13

Ultima zi din luna octombrie este de groază! La propriu! Costume horror, petreceri cu vampiri și scene din filme sângeroase – toate se întâmplă la sfârșitul lunii, așa că e cazul să ne pregătim sufletește.

Nu am să intru în discuția nesfârșită în care Halloween este o sărbătoare împrumutată sau comercială, pentru că deja este inutil: toți copiii știu ce e Halloween și abia așteaptă să primească dulciuri, tinerii se pregătesc pentru petreceri “sângeroase”, iar părinții se dau peste cap ca să găsească cele mai trăsnite costume și accesorii. Până la urmă, importat sau nu, cred că este un motiv de petrecere, un pretext să vă întâlniți cu prietenii și o ocazie să vă distrați așa cum numai o dată pe an o puteți face! Iar dacă reușiți să evadați într-o mini-vacanță, cu atât mai bine!
Iată câteva idei pentru a petrece un weekend mai altfel, fie că este vorba despre Halloween sau mai neaoșul Sf. Andrei.

1. Transilvania. Ce alt loc este mai potrivit pentru a trăi fiorii groazei, decât Castelul Bran sau Cetatea Sighișoarei? Poate vi se pare un clișeu, dar în ultimii ani localnicii chiar au învățat să exploateze această ocazie și să atragă turiștii aflați în căutarea senzațiilor tari. De la petreceri tematice – până la delicii culinare specifice, orașele transilvănene au multe de oferit în aceste zile de toamnă, la prețuri accesibile.

2. Parcurile de distracții din Europa. Am vizitat de două ori Disneyland Paris în luna octombrie și l-am găsit, de fiecare dată, inundat de bostani de toate felurile și mărimile, în timp ce personaje de groază își făceau apariția din colțurile cele mai puțin așteptate. Este un spectacol care merită văzut măcar o dată în viață, mai ales prin ochii din spatele unor lentile de contact speciale, care transformă privirea într-una de pisică, leopard sau… vampir!

Paris_Disneyland 47

 

3. Edinburgh, Marea Britanie. Se spune că este cel mai bântuit oraș din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În lunile octombrie și noiembrie aici au loc o mulțime de sărbători, tururi de oraș tematice, petreceri cu costume, vizite la castele și case încărcate de istorie. Nu uitați să vă puneți cel mai sofisticat costum, pentru a vă pierde în mulțime! Atât locuitorii orașului, cât și vizitatorii se străduiesc să se costumeze cât mai original când vin la Edinburgh la final de octombrie!

4. New Orleans, SUA. Știu, nu este o destinație de mini-vacanță, dar e una foarte potrivită pentru această sărbătoare. Până să ajung în orașul din statul american Louisiana, în vara lui 2015, nu știam că New Orleans este nu numai capitala jazz-ului american, ci și a magiei voodoo! Orașul de pe malul fluviului Mississippi se transformă, la final de octombrie, în capitala petrecerilor din sudul Statelor Unite, pentru că absolut toate barurile de pe Bourbon Street, cluburile și restaurantele din Cartierul Francez se transformă într-o mare paradă de Halloween. Partea cea mai bună este că e cald! În timpul zilei, temperatura este de 26 de grade Celsius și e soare, așa că nu vă uitați acasă ochelarii de soare!

5. Dublin, Irlanda. Case bântuite, spiriduși cu urechi ascuțite, dansuri nebunești și cele mai sălbatice petreceri: cu asta întâmpină capitala Irlandei turiștii de Halloween. Un lucru e cert, în ultimul weekend din octombrie orașul Dublin e bântuit de cele mai grozave petreceri și un amestec de turiști și vizitatori îmbrăcați în cele mai originale costume. La toate acestea se adaugă și paradele tradiționale de Halloween, care dau un aer de carnaval întregului oraș în ultima zi din octombrie.

Paris_Disneyland 44

 

 

Lasa un comentariu