5 idei pentru vacanța de vară în România

Miami Beach_ocean res

Vacanța de vară e aproape! V-ați gândit, deja, unde vreți să plecați? Iată 5 idei de concediu în România, pentru aceia dintre voi care nu își doresc să călătorească la mare distanță, care vor să evite deplasarea cu avionul și au un buget limitat.

1. Cluj-Napoca. Orașul transilvănean este, în 2015, Capitala Europeană a Tineretului, ceea ce înseamnă că pe perioada verii (și nu numai) vor avea loc numeroase expoziții, concerte, festivaluri muzicale, ateliere, întreceri sportive și multe alte evenimente dedicate tinerilor. Nu aveți cum să vă plictisiți într-o săptămână petrecută la Cluj-Napoca, pentru că aici mereu se întâmplă câte ceva, orașul are un aer modern, fiind plin de cafenele, terase, restaurante și pub-uri pline de viață, păstrându-și, în același timp, tradițiile și atmosfera unică.

2. Sibiu. Cu un aer occidental, mic, dar cochet, având împrejurimi care trebuie vizitate măcar o dată în viață, orașul Sibiu este o altă variantă pentru petrecerea unei vacanțe. Revin oricând cu plăcere la Sibiu, pentru a-i admira Piața Mare și clădirile elegante care o înconjoară, Piața Mică, Podul Minciunilor, străzile pietruite printre care te pierzi ca într-un labirint sau panoramele extraordinare ce se deschid către munți. Ah, și pentru a mânca cele mai bune gogoși!

Sibiu febr 15_16

3. Delta Dunării. Această bijuterie a naturii din România este oricând o idee bună pentru vacanță. Fie că alegeți un sat pierdut printre ape sau locul în care Marea Neagră îmbrățișează Dunărea, Delta are atât de multe de oferit pentru toți iubitorii naturii! Este locul de odihnă ideal, în care poți să stai și să te bucuri de măreția naturii de la răsăritul soarelui și până la apus. Peisaje extraordinare, plimbări cu barca, pescuit, plajă, mâncare delicioasă și liniște. Multă, multă liniște. Sunt doar câteva dintre darurile Deltei.

4. Venus. Stațiunea aflată în partea sudică a litoralului românesc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, fiind, totuși, una dintre cele mai liniștite destinații de la malul Mării Negre. La Venus veți găsi 1,5 km de plajă lată, cu nisip fin, dar și izvoare de ape minerale sulfuroase hipotermale, captate și utilizate pentru dușuri terapeutice. Stațiunea Venus este cunoscută pentru aceste ape minerale care pot vindeca o mulțime de afecțiuni: spondiloza cervicală, dorsală și lombară, stări posttraumatismale, anemie secundară, rahitism, boli ale pielii și multe alte afecțiuni.

venus_l
O idee de cazare la Venus este Hotelul Inter Venus (fostul Hotel Carmen), situat în centrul stațiunii, pe faleză, la 20 de metri de plajă, modernizat și reclasificat la 5 stele în 2013. Pe lângă camerele și apartamentele spațioase și multe alte facilități, la Centrul SPA Inter turiștii se pot bucura de numeroasele servicii de relaxare: masaj, întreținere fizică și înfrumusețare, reflexoterapie și tratamente anti-aging, electroterapii, saună și fitness.

hotel-inter-venus_l

5. Măgura, jud. Brașov. Am descoperit recent acest mic colț de Rai și abia aștept să revin, petru a sta mai mult și a retrăi clipele de liniște și odihnă. Aproape de București, dar izolat de agitația urbană, satul Măgura este un loc ideal dacă visați la o vacanță liniștită, în mijlocul naturii, în care să respirați verde de dimineață până seara!

Oriunde veți alege să vă petreceți vacanța de vară, vă doresc să fie exact așa cum vă doriți și să aveți parte de clipe memorabile!

 

 

 

Lasa un comentariu