5 trucuri pentru îngrijirea părului vara

Sri Lanka 10

Când spun vară mă gândesc, imediat, la soare, mare, vacanță, plajă, vânt prin plete… Și dacă tot am pomenit despre plete, iată de ce este bine să acordați ceva mai multă atenție părului vara.
După sezonul rece, în care a stat prins în elastice și agrafe, ascuns sub căciulă, departe de lumina soarelui – și părul se bucură de aerul primăverii. Dar, pe măsură ce se apropie vara, temperatura aerului crește și razele soarelui sunt din ce în ce mai puternice, părul are nevoie de mai multă îngrijire. Iar dacă vă place să vă bălăciți în apa sărată a mării sau cea plină de clor a piscinei, cu atât mai mult trebuie să-i acordați podoabei capilare toată atenția! Din proprie experiență am ajuns, în urma călătoriilor din timpul verii, la câteva concluzii privind îngrijirea părului pe care vi le împărtășesc.

Iată 5 trucuri care vă vor ajuta să aveți toată vara un păr strălucitor, mătăsos și plin de viață!

1. Evitați prea multe tratamente chimice. Vopsirea părului usucă firele și, dacă vă mai expuneți și la soare, veți deshidrata părul și mai mult. Nu vă vopsiți niciodată cu o zi sau două înainte de a pleca în vacanță la mare, ci cu o săptămână înainte. Am experimentat o singură dată așa ceva și, pe lângă faptul că mi s-a uscat părul foarte tare, după prima baie în piscină culoarea mea frumoasă, un șaten strălucitor cu reflexe roșcate, s-a transformat în câteva minute într-o nuanță ternă de castaniu. Ca să nu mai spun că apa din piscină s-a colorat, în jurul meu, într-o nuanță roșiatică cel puțin dubioasă, iar urmele lăsate pe prosopul alb de pe șezlong arătau ca probele unei crime!

2. Acoperiți-vă părul atunci când stați la plajă sau mergeți prin soare. Alegeți o pălărie sau o șapcă chic, din fibre naturale, în culori deschise, care să vă protejeze părul de căldura și razele puternice ale soarelui.

 

3. Alegeți produse capilare care protejează de soare. Poate părea un moft, dar părul are nevoie, pe timpul verii, de tot atâta îngrijire ca pielea. În magazine sau saloanele de specialitate se găsesc șampoane, balsamuri sau măști de păr speciale pentru anotimpul cald: șampoane delicate, concepute pentru spălare frecventă, măști care protejează firul de păr de razele nocive ale soarelui sau balsamuri care nu încarcă părul. Merită să faceți o mică investiție, la începutul verii, pentru o gamă completă de îngrijire capilară.

4. Folosiți uscătoare de păr sau plăci de bună calitate. Soarele intens are, deja, o acțiune nocivă asupra firelor de păr, așa că aveți nevoie de un uscător de păr delicat, care să ajute la aranjarea părului şi să prevină uscarea sa excesivă. Un mic truc la care apelez vara este acela că înainte de a pieptăna părul proaspăt spălat îl zvânt cu uscătorul, apoi îl pieptăn și la final îl aranjez (cât mai natural), din nou cu uscătorul. Cu alte cuvinte, nu pieptăn niciodată părul ud, pentru că se rupe mult mai ușor.
Dacă preferați placa de păr, optați pentru un aparat cu înveliș ceramic pe fiecare accesoriu încălzit, cu ajutorul căruia să vă puteţi coafa părul în siguranţă, fără riscuri. Pentru voiaj, este potrivit un aparat de coafat multifuncţional, care este ușor de transportat și cu ajutorul căruia puteți realiza o mulțime de coafuri mai lejere sau elaborate, în funcție de dorința fiecăreia.

5. Tundeți vârfurile regulat și mai ales după ce vă întoarceți din vacanța la mare. Vârfurile au cel mai mult de suferit în timpul verii, așa că la întoarcerea de la mare, în mod special, unde sunt expuse la căldură, raze ultraviolete, apă sărată, nisip și spălări dese, vor fi foarte uscate. Tundeți regulat unul sau doi centimetri pentru a avea un păr sănătos!

 

Lasa un comentariu