7 idei pentru vacanța de toamnă

Amsterdam_canale 10

Zilele însorite de toamnă sunt perfecte pentru o evadare din rutină. Cine spune că nu poți să îți iei vacanță și în septembrie sau octombrie, ca să profiți de prețuri mai bune, lipsa aglomerației și soare blând de toamnă?

Vara a trecut, dar asta nu ne împiedică să visăm, încă, la vacanță, pe măsură ce ne reintrăm în ritmul de lucru. Ba, chiar, dimpotrivă, acum este momentul cel mai potrivit să facem planuri pentru Revelion, Paști sau – de ce nu? – chiar vara viitoare!
Știu, de ceva vreme, unde voi întâmpina Anul Nou, am decis că voi petrecere Paștele 2016 acasă și vara viitoare vreau să merg în Grecia, să stau la plajă, să fac snorkeling, să înot printre pești și să încerc noi sporturi de apă. Știu, mai sunt 10 luni până atunci… Așa că, între timp, fac planuri pentru o mică vacanță de octombrie, fiindcă astrele nu s-au aliniat ca să plec în mult visata excursie de o săptămână prin Toscana. Nu-i nimic, va fi ceva spontan. Idei sunt, timp și bani să fie!
Am atât de multe idei de evadare, încât m-am gândit să vă împărtăștesc și vouă câteva dintre ele. Dar nu înainte de a vă sfătui să nu uitați, când plecați în călătorii lungi sau scurte, lucrurile esențiale: documentele de care aveți nevoie, banii și cardurile, medicamentele de strictă necesitate, telefonul, accesoriile acestuia și aparatul foto! Deși, la nevoie, și un telefon bun poate ține loc de aparat foto pentru pozele din vacanță.
Iată câteva sugestii pentru o vacanță de toamnă:

1. Milano, Italia. Expo Milano 2015 – Expoziția Universală de la Milano, dedicată alimentației și nutriției – și-a deschis porțile pe 1 mai și poate fi vizitată până pe 31 octombrie 2015. Îmi pare foarte rău că nu am ajuns anul acesta la Milano, o destinație chiar potrivită pentru ziele de toamnă, mai ales dacă vreți să fiți la curent cu tendințele din modă. Pentru că Milano este, după părerea mea, capitala europeană a modei și o simplă plimbare pe străduțele cu magazine de firmă vă dă o idee despre tendințe. Sigur, la Milano mai sunt și multe alte locuri de vizitat, ca să amintesc doar de Cina Cea de Taină a lui Da Vinci!

Milano Duomo

 

2. Cluj-Napoca. Evenimentele dedicate tinerilor continuă în 2015, an în care Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului. Până la finalul anului aici vor avea loc o serie de evenimente culturale, concerte, expoziții, spectacole și festivaluri pe diferite teme.

Cluj Napoca 1

 

3. Olanda. Pe cât de mică este, pe atât de multe are de oferit această țară în care te simți oricând bine venit. Amsterdamul cu muzeele, grădinile și terasele lui extraordinare, micul Delft cu canalele sale șerpuind printre berării cu tradiție, Rotterdam, Haga, Haarlem, satele dinspre Marea Nordului – totul este atât de frumos în Olanda, încât m-aș întoarce acolo oricând. Mai trebuie să știți că în luna octombrie Amsterdamul găzduiește un festival muzical în cadrul căruia cântă 700 de DJ și la care participă peste 80.000 de petrecăreți!

Amsterdam

Amsterdam_Amstel 7

 

4. Lefkada, Grecia. În vara lui 2015 am văzut, pe rețelele de socializare, mai multe fotografii ca oricând ale turiștilor români din vacanțele pe care le-au petrecut în insula grecească Lefkada. Încă nu am ajuns, am vizitat doar Zakynthos, care se află ceva mai la sud de Lefkada, tot în Marea Ionică, dar nuanțele azurii pe care le-am zărit în pozele din Lefkada m-au convins că trebuie să ajung neapărat acolo. Cred că începutul toamnei este o perioadă bună pentru a vizita această insulă grecească, pentru că șansele de ploaie sunt mici, iar temperatura aerului este de peste 20 de grade.

5. Londra. Capitala britanică este foarte frumoasă toamna, când nu e luată cu asalt de hoarde de turiști și este zugrăvită în nuanțe frumoase ruginii. Parcurile, castelele, muzeele, piețele și bulevardele largi se îmbracă, toamna, în culori unice. Iar de plouat, la Londra plouă indiferent de anotimp, așa că umbrela, cizmele de cauciuc și pelerina fac parte din bagaj în orice lună a anului. Și ca să vă protejați și telefonul sau tableta de ploaie, vânt sau alte șocuri neprevăzute, apărați-le cu husele potrivite.

London Eye

Londra 2015

 

6. Parcuri de distracții din Europa. În mod normal, v-aș recomanda Disneyland Paris, pentru cei cu copii mici sau mari sau poate, chiar, pentru copilul din voi! Dar dacă ați vizitat deja acest parc din Europa, poate că este timpul să încercați și altele: Legoland Germania, Mirabilandia sau Gardaland din Italia, PortAventura în Spania sau Europa Park din Germania.

Mirabilandia, unul dintre cele mai frumoase parcuri de distracții din Italia

Mirabilandia 1

 

7. Emiratele Arabe Unite. Nu mă gândesc numai la Dubai, ci și la emiratele vecine, a căror vizitare este o experiență care merită trăită măcar o dată în viață. Și nu mă refer la mall-uri, schi în timpul verii în interior, sau shopping de dimineață până seara. Ci la deșert, experiențe culinare și culturale inedite, contrastul dintre vechi și nou, tradiții beduine și poate, chiar, arhitectură modernă. Hai, și puțin shopping tradițional, adică bijuterii artizanale, țesături orientale, decorațiuni interioare sau șaluri din cașmir cum numai acolo am văzut. Și neapărat tatuaje temporare cu henna!

Dubai_Desert safari 8

 

Oriunde vă poartă pașii în această toamnă, vă doresc vacanțe cât mai frumoase și amintiri plăcute pentru toată viața! De ce am ales șapte idei? Cum de ce? Pentru că atâtea litere încap în cuvântul vacanță!

 

Lasa un comentariu