7 lucruri de făcut la Las Vegas

La Las Vegas merită să mergi mai ales dacă: vrei să te căsătorești sau să îți petreci ultimele zile de burlac/burlăciță, îți place gamblingul, show-urile spectaculoase sau vrei să te distrezi pe bani grei, până cazi lat și nu-ți mai amintești nimic (cam ca tipii în Hangover).

Există, însă, și alte lucruri pe care le poți face în Las Vegas. Îți propun 7 idei.

1. Spectacolele din Las Vegas sunt, cu adevărat, memorabile. Și nu se poate să nu găsești unul pe placul tău. Circ, muzică pentru toate gusturile, stand-up comedy, expoziții inedite, musicall-uri, la prețuri piperate, e adevărat (dacă le iei direct de acolo pornesc de la 90$, dar rezervă-le online cu mai mult timp înainte, mai ales la spectacolele în vogă).

2. Arhitectură modernă. Las Vegas e un amestec ciudat de kitsch-uri cu artă urbană. Majoritatea hotelurilor îți provoacă dureri de dinți, văzând atâtea imitații și reproduceri ieftine la un loc. Dar, dacă ești atent la detalii, sunt și adevărate opere de artă modernă. Totul la scară largă, maiestuos, gigantic!

3. Fântânile arteziene de la Bellagio. Un spectacol care nu trebuie ratat. Chiar dacă ți se pare cheap sau de prost gust, nu trebuie ratat, pentru că, și aici, cuvântul gigantic pare minor în comparație cu căderile de apă impresionante.  Show-ul are un orar, mai multe detalii aici.

 

4. Viața de noapte este uluitoare! Majoritatea hotelurilor cu ștaif au, în incinta lor, cluburi unde se dansează pe rupte până în zorii zilei. Partea bună e că acolo nu trebuie să aștepți miezul nopții ca să înceapă distracția, iar partea mai puțin bună e că, mai mereu, se fac cozi mari la intrare. Am fost la Pure (din Caesar’s Palace), unde am stat o oră la coadă, dar a meritat. Ținuta e obligatorie și de obicei trebuie să prezinți un act de identitate la intrare. În general, în SUA e recomadat să mergi cu pașaportul la tine peste tot, în unele baruri personalul este obligat să verifice dacă ai peste 21 de ani, chiar dacă se vede clar că ai depășit vârsta!

5. Cocktails. În Vegas am băut cele mai bune cocktail-uri din lume. Iar barmanii sunt extrem de cooperanți și par să aibă o memorie foarte bună! Nu știu cum fac, dar după două vizite la bar știu deja ce vrei să ceri! Faptul că poți că plătești cu cardul de credit/debit (inclusiv bacșișul) nu prea te ajută în aceste situații… E periculos, mai ales că un cocktail pornește de la 10$.

6. Poți să vizitezi Marele Canion. Din Las Vegas se fac, zilnic, excursii în Marele Canion. Poți să alegi o variantă pe gustul tău – o excursie simplă, de o zi, cu autocarul, care costă cam 150 de $, sau o plimbare cu elicopterul deasupra Canionului, rafting, plimbare cu Hummerul și orice alte senzații tari vrei să încerci, dar pregătește câteva sute de dolari pentru asta!

 

 

7. Senzații tari. Baruri de striptease, show-uri topless, cluburi de gay, you name it! Nu degeaba i se spune și Sin City. What happens in Vegas stays in Vegas!

 

Lasa un comentariu