7 sfaturi pentru o vacanță liniștită departe de casă

Zakynthos-Keri Caves 2 res

De ce 7? Pentru că tot atâtea litere încap în cuvântul vacanță! Și ca să aveți o călătorie liniștită, luați-vă câteva măsuri pentru a vă proteja casa rămasă singură, în așteptarea stăpânilor.

Se știe faptul că multe spargeri de apartamente, case sau garaje au loc atunci când proprietarii sunt plecați mai mult timp de acasă. Hoții stau la pândă, au ponturi care să-i ajute să acționeze cât mai eficient, dar și proprietarii neglijenți îi invită, prin neatenția lor, în casele rămase goale atunci când pleacă pentru câteva zile.

Iată 7 sfaturi pentru a vă proteja casa de hoți atunci când plecați în vacanță:

1. Nu lăsați bunuri de valoare în casă, neprotejate. Banii, bijuteriile, cardurile, actele sau orice alte lucruri importante pentru voi trebuie tratate cu toată atenția înainte de a pleca la drum. Fie le luați cu voi, le depozitați într-un seif sau le lăsați în grija cuiva de încredere, până la întoarcerea acasă. Nu vă bazați pe priceperea voastră de a ascunde inelul de la bunica sub saltea, în sertarul cu lenjerie sau în dulap: hoții sunt și mai pricepuți în a descoperi aceste locuri “secrete”!

2. Verificați cu atenție ferestrele, obloanele și ușile exterioare înainte de a pleca. Asigurați-vă că sunt bine închise și nu rămâne niciun detaliu care să invite spărgătorii în casă.

3. Anunțați vecinii. Dacă aveți încredere în vecini, anunțați-i că veți pleca și rugați-i să mai arunce câte un ochi și spre apartamentul vostru. Spuneți-le când vă întoarceți și lăsați-le un contact, pentru a putea lua legătura cu voi în cazul în care este nevoie.

4. Goliți cutia poștală. O cutie poștală din care se revarsă facturi, scrisori, materiale promoționale și reviste este cel mai bun semn că nu e nimeni acasă. Rugați un vecin sau un membru al familiei să vină la locuința voastră, o dată la trei-patru zile, pentru a goli cutia poștală.

5. Asigurați-vă casa împotriva hoților. Asigurările sunt o investiție bună și reprezintă un efort mic pentru a recupera, în cazul în care este nevoie, pagubele produse de spargeri.

6. Instalați-vă un sistem de supraveghere. Orice hoț fuge de o cameră video bine plasată la exterior. Tehnica a evoluat mult, iar oferta de sisteme de supraveghere video este vastă. Vă veți simți mult mai singuranță știind că o cameră video vă păzește în permanență ușile sau ferestrele. Magazinul online Spy-Shop are o mulțime de sisteme de sisteme de supraveghere video, așa că nu vă rămâne decât să îl alegeți pe cel potrivit cu dorințele, bugetul, suprafața, arhitectura și condițiile casei voastre.

7. Lăsați câteva semne că apartamentul sau casa sunt locuite: câteva rufe lăsate la uscat, un radio care funcționează sau o lumină de veghe rămasă aprinsă ar putea induce în eroare hoții, făcându-i să creadă că este cineva acasă.

Și nu în ultimul rând, ca să aveți un concediu liniștit și să fiți în siguranță, verificați întotdeauna, înainte de plecare, toate documentele de călătorie (pașapoarte, buletine, copii după certificatele de naștere ale minorilor, asigurări de sănătate, vouchere pentru cazare, vignete, bilete de tren etc.).
Vacanță frumoasă, oriunde v-ar purta!

 

Sri Lanka 13_23

 

Foto: arhiva personală.

 

Lasa un comentariu