Art Nouveau la Pelișor

Un mic anunț postat pe pagina de Facebook a Castelului Peleș din Sinaia ne promite ceva foarte frumos: o expoziție Art Nouveau la Castelul Pelișor, începând din luna septembrie a acestui an.

UPDATE – 27 august 2013. La câteva săptămâni după anunțul de pe Facebook, pe site-ul www.peles.ro au apărut și detaliile legate de expoziția intitulată Art Nouveau – 110 ani în România. Pentru că în 2013 se împlinesc 110 ani de la inaugurarea reşedinţei princiare şi regale Castelul Pelişor, acesta va găzdui o frumoasă expoziție dedicată stilului Art Nouveau. Între 22 septembrie și 22 decembrie 2013 vom avea ocazia să admirăm, la Castelul Pelișor din Sinaia, obiecte de artă, decorațiuni și mobilier semnate de Emil Gallé, René Lalique, Louis Comfort Tiffany, Gustav Klimt sau Alphonse Mucha.

 

  • Programul de vizitare:

Miercuri 11:00 – 17:00

Joi – Duminică 9:15 – 17:00

Ultima intrare la ora 16:15

 

  • Tariful de vizitare:

Adulţi – 6 lei

Card Euro Elevi şi studenţi – 1,5 lei

Pensionari – 3 lei

Sursa: http://peles.ro/art-nouveau-110-ani-in-romania/

26 iulie 2013. Nu am reușit să găsesc mai multe informații, dar promit să mai caut. În orice caz, din luna septembrie Castelul Pelișor ne va răsfăța cu o expoziție minunată: Art Nouveau. Atât Peleșul, cât și Pelișorul sunt marcate de acest curent care mie, una, îmi place foarte mult. În ambele reședințe regale am văzut piese de mobilier, vitralii, elemente de decor interior, desene sau picturi Art Nouveau, așa că abia aștept expoziția din septembrie.

Am văzut Muzeul Mucha de la Praga, vila Victor Horta de la Bruxelles, Muzeul Villa Stuck de la Munchen, stațiile de metrou create de Hector Guimard la Paris sau pe cele din Viena semnate Otto Wagner, Muzeul Secession și mult Klimt la Viena, piese Lalique la Muzeul Orsay din Paris și cred că Art Nouveau este tot ce a putut da arta mai frumos în ultimii 200 de ani.

Lasa un comentariu