Ați fost în Zakynthos? Aștept părerile voastre!

Zakynthos_testoase 11

Ador Grecia. Îmi plac mirosul ei, veselia oamenilor, istoria, plajele, valurile, apusurile, drumurile, mâncarea, muzica, pădurile de măslini și multe altele. Așa că anul acesta am decis să o vizitez din nou.

Prima călătorie în străinătate, cu mașina, a fost în Grecia. De aceea cred că are o semnificație aparte. Acum 13 ani ne-am petrecut voiajul de nuntă în Leptokaria, o mică stațiune din estul țării, pe malul Mării Egee. Țin minte foarte bine, a doua zi după nuntă, din toții banii rămași după ce le-am restituit părinților datoriile, ne-am cumpărat un casetofon pentru Dacia Nova și în dimineața următoare am pornit spre Grecia. Am stat o săptămână și a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe de până acum. Asta era în 1999 și, de atunci, am mai vizitat Grecia de trei ori, însă nu am trecut niciodată mai departe de Volos. Mi-am dorit să-i vizitez insulele, însă mereu au apărut pe lista noastră de vacanțe alte destinații. Știți cum e, spui mereu: lasă, că e aproape, avem timp să mai ajungem! Și mai trec cinci ani…

Anul acesta, cum banii și zilele de vacanță au rămas pe undeva, prin Asia, am decis să mergem în Grecia. Nu știu exact din ce motiv, în Zakynthos, probabil pentru că am tot văzut fotografii cu ape albastre și plaje cu nisip fin. Dacă ați trecut pe acolo, vă rog frumos să îmi împărtășiți, sub forma comentariilor, părerile voastre sincere. Vreau să știu tot: ce v-a plăcut și ce nu v-a plăcut, ce e de văzut, de făcut, cum sunt drumurile, prețurile, plajele, mâncarea și orice altceva!

 

Comentarii

Klauss , 18 July 2012 at 10:56 am

Tocmai ce m-am intors din Zakynthos.
E foarte frumos. Cel putin Navagio sau Shipwreck cum zic englezii este fabulos. Eu am fost cu masina ca asa au fost biletele. Foarte ieftine de altfel. Mancarea e buna acolo, bautura cam scumputa. Merita bifat in viata.

Cristiana Constantinescu , 23 July 2012 at 5:37 am

Mulțumesc mult! O să merg neapărat și la Navagio.

branco , 22 July 2012 at 12:06 pm

Poate te ajuta si blogul meu:
http://www.bucketlist.ro/category/grecia/

Cristiana Constantinescu , 23 July 2012 at 5:44 am

Mulțumesc! Da, chiar mă ajută, sunt foarte multe informații, iar fotografiile spun la fel de multe. Foarte frumos! 🙂

branco , 23 July 2012 at 11:00 am

In cateva zile termin si Kefalonia. 🙂

Cristiana Constantinescu , 23 July 2012 at 11:31 am

A, ce frumos! Adevărul e că inițial vroiam să mergem in Kefalonia, dar hotelurile sunt ceva mai scumpe, din câte am observat. Dar cred că se poate ajunge ușor din Zakynthos în Kefalonia, pentru o excursie de o zi, nu? Mulțumesc!

branco , 23 July 2012 at 12:36 pm

Din portul Agios Nicolaus (Volimes) gasesti feribot.
http://www.zanteweb.gr/kefalonia.html

Lasa un comentariu