Bourbon Street din New Orleans, capitala distracției americane

SUA_New Orleans_Bourbon St 20

New Orleans, orașul în care s-a născut jazz-ul, capitala distracției americane, este locul în care petrecerile nu încetează niciodată și ajung la apogeu în timpul paradei de Mardi Gras.

New Orleans este, după părerea mea, ceea ce reprezintă Amsterdam pentru Europa: orașul în care vii să te distrezi până când nu mai poți, să bei, să mănânci, să dansezi, să te bucuri de libertăți pe care nu le ai acasă și să faci toate excesele la care ai visat vreodată.
Până să ajung la New Orleans, pe Bourbon Street, credeam că Las Vegas este capitala distracției în Statele Unite ale Americii. Dar, dacă nu ești un împătimit al jocurilor de noroc sau al cazinourilor, Vegas-ul nu are atmosfera pe care o găsești la New Orleans. În plus, aici poți să faci și multe alte lucruri, de la tururi de oraș inedite (voodoo, tururi cu degustări de cocktail-uri sau vizite prin cimitire), până la ocazia de a cânta live într-un bar sau a te plimba cu vaporul cu aburi pe Mississippi.
Condimentat la propriu și la figurat cu specialități culinare creole, New Orleans are câte ceva pentru fiecare, dar este cunoscut mai ales datorită străzii Bourbon din Cartierul Francez (denumită astfel după celebra dinastie franceză). Stradă pe care barurile sunt înșirate unul după celălalt, în fiecare se cântă live și se bea în cantități monstruoase, se dansează și… vă las pe voi să completați cu orice vă vine în minte legat de petreceri fără restricții.
Recunosc, până să ajung în Cartierul Francez din New Orleans, îmi imaginam că la fiecare colț de stradă se cântă jazz live, că poți sta liniștit, la o terasă, cu un pahar de vin în față, să mănânci un pește bun și să savurezi în tihnă un pahar de vin alb răcoros… Nu e așa. Sau, cel puțin, nu pe Bourbon Street, ci probabil în hotelurile elegante și exorbitante în care nu am călcat. Pe Bourbon Street totul e mult mai agitat, mai gălăgios, mai îmbibat de alcool de pe la 5 după-amiaza, asaltat de turiști de toate felurile și, pe măsură ce apune soarele, colorat în cele mai stridente nuanțe și parfumat la fel de țipător. Turismul de masă e aici acasă la el și faima străzii cu nume celebru își cere prețul. Dar, cu toate astea, o seară pe Bourbon Street și în Cartierul Francez din New Orleans este o experiență care merită trăită măcar o dată în viață, pentru senzația de libertate totală și de petrecere fără limite de aici.

Bourbon Street, la orele dimineții, lasă doar urmele distracției de aseară… Din fiecare seară!

SUA_New Orleans_Bourbon St 1

SUA_New Orleans_Bourbon St 2

SUA_New Orleans_Bourbon St 3

SUA_New Orleans_Bourbon St 4

SUA_New Orleans_Bourbon St 5

SUA_New Orleans_Bourbon St 6

SUA_New Orleans_Bourbon St 7

SUA_New Orleans_Bourbon St 8

SUA_New Orleans_Bourbon St 9

SUA_New Orleans_Bourbon St 10

SUA_New Orleans_Bourbon St 11

SUA_New Orleans_Bourbon St 12

SUA_New Orleans_Bourbon St 13

După apusul soarelui, Bourbon Street se animă, se colorează, înnebunește, de-a dreptul!SUA_New Orleans_Bourbon St 14

SUA_New Orleans_Bourbon St 15

SUA_New Orleans_Bourbon St 16

SUA_New Orleans_Bourbon St 17

SUA_New Orleans_Bourbon St 18

În fiecare bar se cântă live jazz sau rock
SUA_New Orleans_Bourbon St 19
Tentații pentru toată lumea. Trebuie doar să ai peste 21 de ani ca să intri în orice local sau chiar magazin de suveniruri!SUA_New Orleans_Bourbon St 20

SUA_New Orleans_Bourbon St 21

SUA_New Orleans_Bourbon St 22

SUA_New Orleans_Bourbon St 23

Foto: arhiva personală.

S-ar putea să vă placă și:

Orașul New Orleans în 50 de fotografii

Lasa un comentariu