Oare cum își petrece vacanțele un om pasionat de gătit? Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații show-ului MasterChef, de la Pro TV, povestește, într-un comunicat de presă al postului, ce a făcut în concediul de două săptămâni petrecut, recent, în Grecia.
Cătălin Scărlătescu este un împătimit al vacanțelor petrecute pe mare, așa că anul acesta a ales Grecia. Pentru că a pierdut avionul către destinație, a reușit să plece cu următoarea cursă, în aceeași zi, către Turcia, la Bodrum, de unde a luat o barcă împreună cu prietenii și au pornit către Insulele Dodecaneze.
Și pentru că este pasionat de gătit, bineînțeles că și-a răsfățat amicii cu pește la grătar! “Avantajul unei vacanțe la bordul vasului este că te poți opri oriunde poftești. Asta am făcut și noi și, la un moment dat, am poposit pe o insulă nepopulată. Am făcut un foc de tabără pe malul mării și am gătit pește. Tot acolo ne-am relaxat făcând snorkeling”, povestește Cătălin.
Chef Scărlătescu mai spune că în insula Rhodos a mâncat cele mai bune preparate din această vacanță de două săptămâni. “Am găsit acolo un local care m-a dat pe spate. În prima zi am stat de la 2 după-amiaza până la miezul nopții acolo. Nu-mi venea să mai plec. La restaurantul “La Barka” am mâncat ceva fabulous, Kostas Rallis e artistul din bucătărie! Am mâncat o specialitate pe bază de scoici, apoi vinete făcute la cuptor, pește foarte gustos, preparate cu mult usturoi… usturoiul lor este incredibil de ciudat, e foarte iute, foarte tare, însă m-a cucerit”, spune juratul de la MasterChef.
Cătălin Scărlătescu a mai fost în insula Patmos, unde a văzut cele mai exotice apusuri de soare și Peștera Apocalipsei, dar și insula Simi, faimoasă prin bogăția de bureți naturali și pești.
Foto și text: Pro TV