Ce făceam acum 10 ani?

21 februarie 2006. Ziua în care mi s-a împlinit un vis: primul concert cu Depeche Mode. Am așteptat mulți ani să văd Depeche live, și acum 10 ani mi-am văzut visul cu ochii.

În 1990, când s-a lansat Violator, aveam 15 ani și m-am îndrăgostit iremediabil de Dave Gahan și de muzica lui. De atunci nu mi-a mai trecut. Am și acum casetele audio cu albume “trase” de la alții. Pe atunci, în anii ’90, era o fantezie să văd un concert live (în afară de Holograf la Costinești, un delir!) și era inimaginabil că aș putea să văd, vreodată, Depeche Mode live.

Am așteptat mult, dar a meritat. În toamna lui 2005 am cumpărat bilete pentru concertul Depeche Mode de la Paris, iar pe 21 februarie 2006 eram la Bercy, în momente în care îi înțelegeam pe fanaticii care leșină în fața idolilor. Înainte să intre Dave, Martin și Fletch pe scenă îmi simțeam inima când în gât, când în stomac, mi se părea că timpul trece prea greu și mi-era teamă că atunci când o să-i văd o să-mi crească pulsul atât de tare, încât o să leșin. Apoi a început totul. Au intrat pe scenă, inima s-a oprit în gât, mi-au dat lacrimile, am uitat cântecele, versurile, am uitat unde sunt, timpul s-a oprit în loc.

I-am revăzut și la București, în vara lui 2006, încă o dată la Viena, în decembrie 2009, în București în mai 2014 și la Rock Werchter, în Belgia, în iulie 2013. Și am mai văzut live Coldplay, Killers, Kings of Leon, Moby, Muse, Arctic Monkeys, U2 și pe mulți alții. Toate concertele au fost frumoase, dar ca acela de pe 21 februarie 2006 – niciunul.

Rock Werchter 2013 (Belgia)

RW13_ziua 4_48

Mărturia mea sunt câteva poze (mult spus) de o calitate execrabilă, motiv pentru care nu pot fi publicate, dar sunt amintirea mea și le prețuiesc. Pe atunci nu erau Facebook, Twitter, iPhone și alte accesorii. Aveam un telefon Nokia 6230i și eram bucuroasă că făcea poze și filmulețe, pe care să le păstrez ca amintire. Filmulețe scurte (într-un format greu de înțeles pentru WordPress), pentru că, după 25 de secunde, camera se oprea automat, fiindcă aparatul avea puțină memorie. Au trecut, iată, 10 ani. În care s-au schimbat atâtea…

 

Comentarii

Mihaela , 15 March 2016 at 2:12 pm

Si noi suntem fani DM. Ultimul concert la Buc l-am văzut cu emotii uriase! ❤👍👍👍👍👍

Lasa un comentariu