Ce pun în bagajul pentru city-break?

Milano Duomo

Câte perechi de pantaloni? Câte bluze? Să îmi iau o rochie? Dar pantofi pentru seară? Bagajul pentru un city-break ne pune câteva întrebări, mai ales dacă nu vrem să se vadă de la zece metri că suntem turiști atunci când intrăm, seara într-un restaurant!

O vacanță la mare înseamnă câteva costume de baie, rochii de plajă, șorturi, tricouri, flip-flops și niște sandale. Bagajul pentru munte include, printre altele, ghete comode, o pelerină de ploaie și o jachetă mai groasă pentru serile răcoroase. E simplu! Dar pentru un sfârșit prelungit de săptămână, într-o capitală europeană, ce pui în valiză? Oricât de comozi ar fi bocancii, flip-flops-ii și rucsacul în care încape totul, lasă-le acasă! Sunt bune în drumeții, dar nu și în Parisul cu fete elegante, mereu în pantofi, în Londra cu bărbați în trenciuri perfect croite, în Roma cu cupluri în cămăși asortate sau în Amsterdamul cu cucoane care își plimbă pudelii îmbrăcate în cașmir și putând cu mândrie perle.

Unul dintre lucrurile care îmi displac, atunci când călătoresc, este acela de a ieși în evidență, de a fi recunoscut ca turist. Îmi place să mă amestec printre localnici, duminica dimineața, în piețele locale, în târgurile de vechituri, în tramvaie, metrouri sau în localurile în care aceștia își beau, rapid, cafeaua de dimineață sau servesc masa de prânz, înțelegându-se din priviri cu chelnerii. Mă bucur nespus atunci când mă oprește lumea pe stradă, în alte orașe, să mă întrebe cum se ajunge în cutare loc! De aceea, prefer să car un bagaj un pic mai mare decât cel de cabină, dar din care să nu lipsească hainele de oraș – de dimineață, după-amiază și chiar de seară, mai ales dacă vreau să văd un spectacol de teatru sau balet sau să intru într-un local la care se ajunge numai cu rezervare făcută cu trei zile înainte.

Mocasinii sunt, mai ales primăvara și toamna, o alegere comodă
Istanbul_mocasini

 

Sfatul meu este, așadar, ca atunci când plecați într-un city-break să vă gândiți ce vreți să faceți. Vizitați muzee? Vă plimbați hai-hui pe străzi? Urcați în Turnul Eiffel sau vizitați palate regale? Luați-vă 2-3 cămăși, jeans închiși la culoare, un pulover asortat și pantofi comozi (balerini, mocasini, oxford – dar să fie pantofi, nu bocanci, teniși, șlapi și nici bascheți).

În loc de rucsac (bun în avion, în tren sau pe munte), alegeți o geantă de oraș care să se asorteze la toate ținutele pe care le luați cu voi. Vreți să vizitați restaurante elegante, să ieșiți, seara, pe Champs-Élysées sau în baruri în care se servesc cocktail-uri cu nume alambicate? Puneți în bagaj și o fustă neagră, o bluză din mătase, pentru doamne, sau o cămașă și un sacou care nu se șifonează ușor – pentru domni.
Marile capitale au o viață culturală colosală: aveți șansa să vedeți musicall-uri, piese de teatru cu actori celebri, spectacole de balet sau reprezentații premiate, așa că nu ratați o astfel de ocazie, doar pentru că nu aveți o rochie și un sacou la voi. Acesta este unul dintre motivele pentru care am în bagaj, în orice city-break, o rochie neagră, simplă, de seară, un colier de perle și o pereche de pantofi eleganți. Nu se știe niciodată când se ivește o ocazie de a le îmbrăca!

Am să vă mai dau un pont: ca să nu fie nevoie să cărați accesorii diferite, alegeți hainele în culori apropiate și ușor de asortat, în diferite combinații. Cămăși albe sau albastru deschis, pulovere și pantofi bej, pantaloni maron sau bleumarin, de exemplu, la care se potrivește aceeași geantă bej sau albastră. Și dacă tot am pomenit pantofii bej, am găsit pe site-ul miniprix.ro câteva modele de pantofi și sandale nude foarte frumoase. Pentru ținutele de seară, negrul este alegerea cea mai la îndemână, dar puteți să mergeți oricât de departe vă doriți! Și nu uitați rujul roșu, mascara și eye-liner-ul, pentru tușele finale!

Cum să intru la Topkapi în trening sau pantofi sport?

Istanbul_Topkapi_blu

 

 

Lasa un comentariu