Cluj, Capitala Europeană a Tineretului în 2015!

Iată o veste minunată: oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015! Asta înseamnă că, timp de un an de zile, la Cluj se vor desfăşura o mulțime de activităţi culturale, sociale, economice și politice dedicate tinerilor, care vor avea ca invitați personalităţi importante din toate domeniile.

Vestea a fost anunțată la primele ore ale zilei de 25 noiembrie 2012, la Maribor (Slovenia), orașul care va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2013.

Clujul a concurat, în ultimele etape ale competiției pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015, cu orașele Varna (Bulgaria), Vilnius (Lituania) și Ivanovo (Rusia). Proiectul care i-a adus orașului Cluj-Napoca acest titlu se numește SHARE și este derulat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu un ONG care a câştigat proiecte cu finanţare europeană privind dezvoltarea locală şi regională. Candidatura a fost depusă din luna martie 2012.

Pe lângă activităţile dedicate tinerilor, se așteaptă ca turismul şi viaţa economică a zonei să crească semnificativ. Însă clujenii au, de azi înainte, o misiune importantă, pentru că totul trebuie organizat la standarde europene.

Surse: www.mediafax.ro, www.evz.ro, European Youth Forum.

Foto: Facebook – Youth@Cluj-Napoca 2015.

 

Lasa un comentariu