Cum a fost la concertul Armin Only Intense 2014, București

Armin Only Bucharest 2014_4

Salut, România! Mă bucur atât de mult să revin aici cu show-ul Armin Only!… Mereu îi spun managerului meu că vreau să cânt în România, pentru că aici găsesc unul dintre cele mai grozave publicuri din toată lumea!”, i-a salutat Armin van Buuren pe românii extaziați, veniți să îl asculte live la Romexpo, București, pe 8 noiembrie 2014.

Pentru mine, Armin a câștigat! Este cel mai bun. În capul și în inima mea se dădea de mulți ani – să tot fie vreo șapte – o luptă pentru supremație între Armin și Tiesto, acești DJ olandezi, adevărați zei ai muzicii house pe care îi ascult de multă vreme. După concertul de aseară, când am dansat, am cântat și am căscat ochii mari la efectele și artiștii care s-au perindat pe scenă, fără să simt când au trecut mai bine de șase ore, pot să spun că Armin este cel mai bun.
Totul a fost… WOW! A fost mult mai mult decât un concert house, pentru că i-am văzut și ascultat, pentru prima dată, pe scenă, alături de Armin, pe artiștii cu care a colaborat la albumul Intense – unul dintre cele mai bune albume ale sale de până acum. Voci incredibile, acrobați, costume, momente de chitară sau baterie solo live, un sunet impecabil, efecte luminoase, flăcări, artificii, lasere, baloane, confetti… Totul foarte bine orchestrat și sincronizat.

Armin Only Bucharest 2014_1

Armin Only Bucharest 2014_2

 

Armin Only Bucharest 2014_3

Armin Only Bucharest 2014_4

Armin Only Bucharest 2014_5

Armin Only Bucharest 2014_8

Armin Only Bucharest 2014_9

Armin Only Bucharest 2014_11

Armin Only Bucharest 2014_12

Armin Only Bucharest 2014_13

 

Nu numai că a compus încă un album genial, dar Armin van Buuren știe cum să își cucerească publicul. Armin iubește România și românii îl iubesc pe Armin. Un public cu adevărat extraordinar, cu chef de distracție și cu zâmbete largi pe fețe. O atmosferă de nota 10 în care, cum spuneam, nu știu când au trecut șase ore.
Concertul a început la ora nouă, am stat la o coadă mare la intrarea pe teren, dar care s-a mișcat foarte rapid. Garderobă, bere bună (și scumpă, 10 lei o cutie), toalete ecologice curate, fără coadă, afară, nu am nimic de obiectat legat de organizare.

La partea de warm-up, Armin a mixat în spatele unui glob imens alb, care s-a ridicat după ora 10, dând drumul adevăratei distracții. Isterie, de-a dreptul!
A început, așa cum era de așteptat, cu piesa Intense, pe care o ador, mi se pare absolut genială combinația dintre vioară și beat-urile trance.
Din playlist au făcut parte multe piese de pe noul album, dar și hit-uri mai vechi: In & Out of Love, Never Say Never, This Light Between Us, Not Giving Up on Love și multe altele, alternate în cel mai iscusit mod. Mai mult decât atât: a introdus referene din Faithless (Insomnia), Coldplay (A Sky Full of Stars) și Kings of Leon (Use Somebody) – momente care, pur și simplu, au electrizat toată sala, cu atât mai mult cu cât erau destul de neașteptate, dar atât de bine venite!

 

Armin Only Bucharest 2014_14

Armin Only Bucharest 2014_15

Armin Only Bucharest 2014_16

Armin Only Bucharest 2014_17

Armin Only Bucharest 2014_18

Armin Only Bucharest 2014_19

Armin Only Bucharest 2014_20

Armin Only Bucharest 2014_21

Armin Only Bucharest 2014_22

Armin a vorbit des cu noi și ne-a făcut să trăim acest concert minunat, cu un concept special, în cel mai intens mod cu putință. Zâmbetul lui și ușurința cu care pare că mixează, colaborarea cu ceilalți artiști atât de talentați, alternarea ritmurilor, comunicarea cu publicul – toate astea au contribuit la o seară fantastică! Iar momentul în care s-a înfășurat în drapelul românesc ne-a făcut să ne simțim și mai speciali. Probabil că face acest lucru în fiecare țară. Dar puțini artiști care vin să cânte în România o fac, așa că am trăit la maximum această secvență. Am văzut și multe alte steaguri străine în public: al Turciei, al Israelului, al Ungariei, al Greciei, Bulgariei, Africii de Sud, Marocului și altele.

 

Armin Only Bucharest 2014_24

Armin Only Bucharest 2014_26

 

Armin Only Bucharest 2014_28

Armin Only Bucharest 2014_30

Armin Only Bucharest 2014_32

Armin Only Bucharest 2014_33

 

Așa cum a promis, Armin van Buuren ne-a pregătit o surpriză. După aproape șase ore de concert, ne-a arătat un vinil, s-a mutat în partea opusă a sălii și a mai mixat, în old style, încă o oră. Cu căldură, cu plăcere, cu zâmbetul lui inconfundabil imprimat mereu pe față, aruncând tricouri fanilor.

Armin Only Bucharest 2014_34

Armin Only Bucharest 2014_36

IMG_3872

 

Cu brațele amorțite, fără voce, cu urechile invadate de vioara de la Intense și cu zâmbetul lui Armin în minte, am plecat fredonând This Is What If Feels Like, fericită că l-am auzit live și pe Trevor Guthrie. A fost incredibil. This Is What If Feels Like. Armin, să mai vii!

 

Comentarii

Razvan , 18 November 2014 at 6:29 pm

Salut! Am fost si eu la AOi si da, a fost ceva de vis, dar am o mica precizare: concertul a fost de muzica trance! E destul de grav sa spui ca armin e zeul muzicii house…
O zi buna in continuare 🙂

Cristiana Constantinescu , 18 November 2014 at 7:56 pm

Salut! Mulțumesc pentru mesaj! Într-adevăr, concertul a fost de muzică trance, dar nu e chiar așa de grav să spun că Armin e un zeu al muzicii house, pentru că acum vreo 7-8 ani, când am început să-l ascult, și el și Tiesto mixau un fel de house progresiv. Trance-ul nu era prea răspândit pe la noi, iar DJ-ii olandezi erau asociați cu curentul house progresiv, chiar dacă acum pare ciudat… 🙂

Lasa un comentariu