Cum a fost la Trails MTB FEST 2012, Cheile Grădiștei

În weekend am asistat, la Cheile Grădiștei, la Trails MTB FEST 2012. A fost o competiție palpitantă, vremea a ținut, în cele din urmă, cu participanții la concurs și mi-am amintit că avem o țară frumoasă.

Nu am descoperit o nouă pasiune în pedalat, am fost doar în calitate de spectator (gură-cască) și tocmai din acest motiv respect și admir foarte mult ambiția, energia și fair-play-ul bicicliștilor.

Trails MTB FEST 2012 s-a desfășurat între 14 și 16 septembrie 2012, în zona Cheile Grădiștei-Fundata. Din cauza ploii anunțate pentru sâmbătă, secțiunea de Dirt Jumping s-a devansat cu o zi, având loc vineri, 14 septembrie.

Duminică am asistat, alături de câțiva prieteni – insideri – la una dintre probele XCO. Am făcut galerie, am văzut concurenții în cele mai spectaculoase momente ale traseului și am admirat peisaje încântătoare.

Am redescoperit locuri foarte frumoase, în zona Cheile Grădiștei și am găsit, la Fundata, unde am ajuns pentru prima dată, un complex sportiv cum nu credeam că există în România. Pistă de ski role, piste de biciclete, tir cu arcul, arenă de biatlon, piscină, saună și pare că se mai construiește! Drumul de 5 km de la Cheile Grădiștei la Fundata este asfaltat și arată foarte bine.

Am stat la Pensiunea Cehov, din Bran, unde ne-am simțit foarte bine și pe care o recomand celor care vor liniște, curățenie, aer curat și să scape de manele. Am mâncat la Taverna Lupilor, din Bran, pe care nu o recomand: muzică populară live mult prea tare și serviciu prost, și la Cheile Grădiștei, unde a fost ok (mâncare gustoasă, serviciu bun, prețuri medii spre mărișoare).

Mi-am amintit, așadar, că avem o țară foarte frumoasă. Păcat că nu prea știm ce să facem cu ea.

Mai multe detalii despre Trails MTB FEST 2012 găsiți aici.

Un film excelent despre eveniment poate fi văzut aici. Chiar vă sfătuiesc să vă uitați, pentru că merită!

 

Lasa un comentariu