Cum va fi vremea de 1 Mai 2013 și de Paște

Parcul Circului iunie 2011

Pentru mini-vacanța românilor de 1 Mai și Paște 2013, meteorologii au o veste bună și una mai puțin bună: se pare că vom avea temperaturi ridicate, dar există riscul să plouă slab în majoritatea regiunilor țării.

Dacă v-ați propus să mergeți la munte, temperaturile maxime vor fi în creștere de la o zi la alta, până pe 27 aprilie, iar în intervalul 28 aprilie – 5 mai 2013, valorile termice din timpul zilei vor fi în scădere treptată spre medii de 11 grade. Pe fondul vremii ușor mai calde decât în mod obișnuit la sfârșit de aprilie și început de mai, probabilitatea de apariție locală a averselor în general slabe și a descărcărilor electrice va fi mai ridicată în cursul săptămânii viitoare.

În restul țării, vremea se va încălzi treptat până spre sfârșitul săptămânii (26-28 aprilie), termometrele înregistrând până la 25-26 grade în unele regiuni. După data de 28 aprilie, temperaturile vor tinde să scadă ușor, spre o medie de 20 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie. În unele zone din țară este posibil să se semnaleze ploi, dar acestea vor fi slabe din punct de vedere cantitativ.

Meteorologii arată că de 1 Mai valorile termice din timpul zilei vor ajunge la 21 de grade Celsius, în timp ce de Paște media va fi de 20-22 de grade Celsius.

Surse: Hotnews, ȘtirileProTV.ro

 

Lasa un comentariu