Cum va fi vremea în următoarele luni

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publice estimările sezoniere realizate de Centrul european pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia. Conform acestor estimări, luna decembrie va fi normală din punct de vedere al temperaturilor, iar în ianuarie 2013 în sudul și sud-estul țării s-ar putea să avem parte de temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Căldura neobișnuită din ultima perioadă și iarna trecută, cu zăpezi și geruri extreme, ne-a făcut pe mulți să ne întrebăm: Oare ce ne mai așteaptă la iarnă? Cum o să fie vremea de Sărbători? Conform estimărilor sezoniere publicate de Administrația Națională de Meteorologie, luna noiembrie va avea temperaturi în limite apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-estul țării, unde local valorile termice vor fi sub mediile multianuale. Pentru noiembrie, cantitățile lunare de precipitații se pot situa peste normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sud-vestul și sudul țării, unde acestea vor fi normale.

Luna decembrie 2012 va avea un regim termic normal în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile sud-estice sunt posibile medii ale temperaturilor mai ridicate decât normele climatologice. Cantitățile lunare de precipițatii vor fi, în decembrie, peste media climatologică în cea mai mare parte a teritoriului, iar în sud-est și local în vestul țării se vor situa în limite normale.

Ianuarie 2013 ne aduce temperaturi medii lunare apropiate de mediile climatologice în majoritatea zonelor, local în sudul și sud-estul țării fiind posibile temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. În ceea ce privește precipitațiile, cantitățile lunare din ianuarie vor fi apropiate de media climatologică în majoritatea regiunilor țării.

Sursa: http://www.meteoromania.ro/images/agro/prognoza-sezon.pdf

 

Lasa un comentariu