Cum va fi vremea la iarnă

Vidra headerAdministrația Națională de Meteorologie a făcut publice, acum câteva zile, estimări meteorologice pentru intervalul noiembrie 2013-ianuarie 2014, pentru România. Nu avem motive de panică, așa cum anunțau nu știu ce specialiști acum o lună, se pare că vom avea parte de o iarnă normală – cel puțin din punct de vedere meteo!Octombrie ne răsfață cu soare și temperaturi plăcute și se pare că nici nceputul lunii noiembrie nu va fi prea rece. Specialiștii apreciază că până la mijlocul lunii noiembrie vom avea vreme bună, dar, conform Hotnews.ro, după data de 20 noiembrie 2013 putem să ne așteptăm la ninsoare. La munte este posibil să ningă mai devreme, chiar de la începutul lunii noiembrie.

Conform A.N.M., în luna noiembrie 2013 temperatura aerului în țara noastră va avea, în general, valori apropiate de normele climatologice, exceptând zonele sud-estice, unde sunt estimate valori peste cele normale, iar în cele nordice, sub mediile multianuale. Precipitațiile lunare se vor situa, în acest interval, peste mediile climatologice în estul și centrul țării, local sub medie în sud, iar în restul teritoriului acestea vor fi, în general, normale.

În decembrie, regimul termic va fi normal în cea mai mare parte a țării, iar în regiunile nordice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decat normele climatologice. Cantitățile lunare de precipitații se vor situa peste media climatologică în centrul, estul și sud-estul țării și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni.

În luna ianuarie 2014 valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud și sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de media climatologica, exceptând regiunile vestice, sud-vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

Surse:

www.meteoromania.ro

www.hotnews.ro

Foto: Bogdan Chirilă

 

Lasa un comentariu