De ce e New York City orașul meu preferat

E greu să vorbești despre New York City intr-un post de câteva paragrafe. Am ales șase motive care fac din New York City orașul meu preferat.

Recunosc, am făcut o fixație pentru New York City. Este locul în care m-aș întoarce oricând, oricum. Și orașul pe care cred că l-am văzut de cele mai multe ori. Pentru că nicio vizită peste Ocean nu se lasă fără a trece, măcar puțin, prin New York. Pentru că orașul care nu doarme nicodată (nu e un clișeu, chiar așa e!) dă dependență.

Am ales șase motive pentru care merită să vezi acest oraș sublim.

1. În primul rând, New York City e cel mai romantic loc de pe Pământ. Credeți-mă pe cuvânt, orașul nu înseamnă numai agitație, aglomerație, zgârie-nori, oameni de afaceri grăbiți și smog. New York-ul e plin de parcuri și de verdeață!

Începând cu Central Park, unul dintre cele mai mari parcuri artificiale din lume, unde poți să te întinzi leneș pe iarbă, între un muzeu și o partidă de shopping și să te uiți la cer. Sau să dormi. Sau să mănânci. Apoi, mai sunt Bryant Park, Washington Square Park, Battery Park, Hudson River, Union Square și multe, multe altele – toate, numai în Manhattan. Iar partea cu adevărat verde a orașului este în Brooklyn.

2. Metropolitan Museum of Art și MoMA (Museum of Modern Art), ca să mă opresc numai asupra a două dintre muzeele mari. Aici găsești oricând colecții impresionante și expoziții temporare extrem de interesante. Iar la Met se inaugurează, în fiecare primăvară, expoziția de fashion organizată în colaborare cu Costume Institute.

Dacă în 2011 expoziția Alexander McQueen: Savage Beauty a atras un număr uriaș de vizitatori (661.509), pentru 2012 se pregătește un omagiu adus creatorilor italieni: Elsa Schiaparelli and Miuccia Prada: On Fashion.

Să vă dau un pont: prețul biletului de intrare la Met este „suggested donation”. Cu alte cuvinte, nu este un preț fix, ci poți intra cu atâta cu cât ești dispus să donezi! Fie că e vorba de 1$, 5 sau 20$. (Mulțumesc, Andreea Drogeanu, pentru pont!).

3. Viața de noapte a Manhattanului este trepidantă. Seara, găsești de toate pentru fiecare. Restaurante pentru toate gusturile, baruri, pub-uri, lounge-uri sau cluburi cu orice gen de muzică. Cluburile trendy sunt mai ales în Meatpacking District, iar dacă vrei să bei o bere și să asculți muzică live – alege unul din zecile de baruri din Greenwich Village. Village este și zona mea favorită din New York City. Aproape orice zi de străbătut orașul se termină, inevitabil, pe boema Bleecker Street. Berea locală este bună!

4. Atmosfera cosmopolită a New York-ului nu am întâlnit-o în nicio altă metropolă. Auzi toate limbile Pământului, vezi oameni de toate felurile, este un amalgam cultural extrem de viu. Și cel mai bine îl simți în Times Square. Știu, e un clișeu pentru New York City, iar dacă suferi de agorafobie e bine să eviți Piața, dar e un loc unde simți, cu adevărat, că trăiești. La orice oră Times Square e la fel de plină. Bănuiala mea este că din această cauză se spune că New York-ul nu doarme niciodată! Și, da, magazinele sunt deschise aici până seara, târziu.

5. New York-ul are o varietate culinară care poate satisface orice gusturi, cât ar fi de pretențioase. Alege orice specific îți place și aici vei găsi atât restaurante rafinate, cât și mai pentru toate buzunarele. Merită să încerci mai ales gusturi orientale, dar dă și o raită prin Little Italy, ca să guști o pizza excelentă.

6. Last, but not least: shopping! New York City este un oraș scump, după părerea mea, și nu este cel mai potrivit loc pentru cumpărături. Dar, după vreo patru vizite, am descoperit o parte a Broadway-ului (nu cea cu teatre, desigur, ci un pic mai jos, în jurul intersecției cu Canal Street) unde magazinele accesibile sunt înșirate unul după altul. Și unde, dacă ai timp și bani, poți găsi orice.

http://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8

Comentarii

[…] și: De ce e New York City orașul meu preferat  Posted under America de Nord,Uncategorized and tagged with Andy Warhol, Met, Muzeul […]

[…] De ce e New York-ul orașul meu preferat […]

[…] De ce este New York City orașul meu preferat […]

FOTO: New York City, 2007 | Prin vacanta , 3 May 2013 at 12:22 am

[…] spus, deja, că New York City este, după părerea mea, cel mai romantic loc din lume, este orașul meu preferat și cred că e […]

[…] De ce e New York City orașul meu preferat […]

[…] De ce e New York City orașul meu preferat […]

[…] De ce e New York City orașul meu preferat […]

xzxv , 21 January 2015 at 11:04 pm

“Cand cautati despre [New York] sunt cateva lucruri care ar trebui sa le aveti in vedere”.

Lasa un comentariu