Disneyland Paris în culori de Halloween

Paris_Disneyland 13

Până să fiu părinte, vă jur, nici prin cap nu mi-a trecut să calc prin parcurile Disney. Mare greșeală! După prima vizită, m-am convins că nu este nimic grotesc, kitsch-ios sau de prost gust, așa cum credeam, ci dimpotrivă, este o lume de poveste pentru toate vârstele. Iar bucuria din ochii copiilor… “neprețuită”!

Nu știu cum se face, dar am vizitat Disneyland Paris de două ori, și de fiecare dată s-a întâmplat în luna octombrie, găsind parcul de distracții invadat de portocaliu, bostani, pânze de păianjen, fantome care strigă prin toate difuzoarele și alte imagini… de groază! Pentru că în octombrie Disneyland Paris celebrează Halloween și este o mare bucurie să pătrunzi în această atmosferă de poveste.

Multă vreme am ocolit Disneyland, gândindu-mă că nu am ce să găsesc interesant acolo, însă după prima vizită, din 2009, m-am convins că merită, măcar o dată în viață, să îl vezi, cu atât mai mult atunci când ești în compania copiilor.

Parcul de distracții Disneylans Paris poate fi vizitat în orice anotimp, însă cred că sunt de evitat lunile în care este foarte frig sau cele de vârf de sezon, din cauza aglomerației care te obligă să stai la cozi de zeci de minute.

Sfatul meu este să vă procurați biletele în avans (cu câteva zile înainte), online. Există mai multe categorii de prețuri, în funcție de ce doriți să vizitați și în câte zile, pentru că în complexul de la Paris există Disneyland Park și Walt Disney Studios Park – două parcuri complet diferite, ambele foarte mari. O zi s-ar putea să nu fie de ajuns nici măcar pentru unul dintre acestea, așa că gândiți-vă ce vreți să vizitați și cât timp aveți la dispoziție! Am cumpărat biletele cu o săptămână înainte, de pe site-ul http://www.365tickets.co.uk și am plătit, pentru doi adulți și un copil de 9 ani, pentru o zi în ambele parcuri, 154 de euro. Dacă le cumpăram de pe site-ul oficial Disneyland Paris, am fi plătit 180 de euro, iar la casieria parcului am fi cheltuit și mai mult. Biletele cumpărate online trebuie printate și se scanează codul de bare la intrare, așa că nu ne îndoiți prea mult!

Biletele nu sunt ieftine, iar la acestea se mai adaugă transportul, pentru că parcul se află în Marne-la-Vallee, o mică localitate aflată la 32 de km de Paris. Se poate ajunge cu autoturismul, cu autobuzele speciale sau cu trenul RER, linia A, până la stația Marne La Vallée–Chessy (este capătul de linie). Pentru RER aveți nevoie de alte bilete decât pentru metroul parizian, pe care le cumpărați de la aparatele automate din stații. Pentru doi adulți și un copil am plătit în total 36 de euro (dus-întors).

Spre deosebire de alte parcuri de distracții, puteți intra cu mâncare și băutură aduse de acasă. În parc există restaurante și fast-food-uri, dar mâncarea nu este grozavă, iar prețurile sunt mari. De altfel, totul este destul de scump în interiorul parcului – de la gustări și sucuri, până la jucării, costume sau suveniruri. O dată plătit biletul de intrare, ai acces la toate atracțiile, dar trebuie să stai la cozi care uneori durează și o oră.

Zilnic se desfășoară mai multe show-uri și parade. După ce ați intrat în parc, luați-vă o hartă – se pot procura gratuit de la intrare – și verificați orele și locurile de desfășurare ale acestora, ca să nu le pierdeți. Alegeți mai întâi atracțiile pe care vreți să le vizitați în mod special, pentru că s-ar putea ca până la final să nu aveți timp să vedeți absolut tot. Disneyland Paris este fascinant, nici nu simți când trec 10 ore! Și încă ceva, verificați pe site programul și fiți acolo devreme – la ora deschiderii, ca să aveți timp să faceți tot ce v-ați propus!

Dacă mă întrebați, aș avea nevoie de câte 2 zile pentru fiecare parc! Încă nu am ajuns la Walt Disney Studios Park, pentru că nu am avut timp, și îmi pare foarte rău! În Disneyland Park sunt 5 zone, fiecare având câte o temă: Main Street (aleea principală), Fantasyland (cu jocuri pentru cei mai mici), Adventureland (cu Pirații din Caraibe și un roller coaster destul de dur, Indiana Jones), Frontierland (care te introduce în atmosfera Vestului Sălbatic) și Discoveryland (o călătorie fascinantă cu mașinăriile viitorului).

Găsiți mai multe informații aici.

Paris_Disneyland 2

Paris_Disneyland 3

Paris_Disneyland 4

Paris_Disneyland 5

Paris_Disneyland 6

Paris_Disneyland 7

Paris_Disneyland 8

Paris_Disneyland 9

Paris_Disneyland 10

Paris_Disneyland 11

Paris_Disneyland 12

Paris_Disneyland 13

Paris_Disneyland 14

Paris_Disneyland 15

Paris_Disneyland 16

Paris_Disneyland 17

Paris_Disneyland 18

Paris_Disneyland 19

Paris_Disneyland 20

Paris_Disneyland 21

Paris_Disneyland 22

Paris_Disneyland 23

Paris_Disneyland 24

Paris_Disneyland 25

Paris_Disneyland 26

Paris_Disneyland 27

Paris_Disneyland 28

Paris_Disneyland 29

Paris_Disneyland 30

Paris_Disneyland 31

Paris_Disneyland 32

Paris_Disneyland 33

Paris_Disneyland 34

Paris_Disneyland 35

Paris_Disneyland 36

Paris_Disneyland 37

Paris_Disneyland 38

Paris_Disneyland 39

Paris_Disneyland 40

Paris_Disneyland 41

Paris_Disneyland 42

Paris_Disneyland 43

Paris_Disneyland 44

Paris_Disneyland 45

Paris_Disneyland 46

Paris_Disneyland 47

 

 

 

 

 

Comentarii

alexandru cornel , 15 January 2018 at 11:57 pm

Buna seara. Foarte tare articolul. Voi pleca impreuna cu sotia si cu cei doi copii la Disneyland in martie a.c. si vroiam sa te intreb daca site ul 365tickets este de incredere. Te intreb asta intrucat am gasit bilete la Disney la aproximativ 118 Lire sterline cu mult sub pretul pe care l-am gasit pe site-ul oficial Disneyland (aprox. 168 Euro). Multam mult si scuze de deranj.

Cristiana Constantinescu (author) , 16 January 2018 at 11:27 am

Bună ziua, mulțumesc pentru mesaj. Sincer, nu știu dacă site-ul este de încredere, nu l-am folosit și nu am auzit de el. Deci nu prea știu ce să vă spun. Dar diferența nu e chiar așa de mare, 118 lire înseamnă 133 de euro, la care s-ar putea să se mai adauge și alte taxe (sau nu). Eu, una, nu cred că aș risca, dar mai bine mai întrebați. Vacanță frumoasă!

Lasa un comentariu