Ultramaraton pe Mont Blanc pentru ajutorarea copiilor bolnavi

Claudiu Belețoiu, un sportiv român care a participat la numeroase maratoane și curse montane, a luat parte, între 19-26 august 2016, la o Ultra Trail du Mont Blanc – o probă de alpinism și alergare montană în Alpi.

Unul dintre motivele pentru care fac sport este acela de a reda speranță și încredere tuturor celor care într-un moment al vieții lor au întâmpinat o dificultate și consideră că din acel punct nu mai pot găsi un sens pentru viața lor, declară Claudiu pe site-ul organizației P.A.V.E.L., care are drept scop îmbunătăţirea vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, leucemie şi anemii grave.

Claudiu Belețoiu a parcurs aproximativ 150 de km de alpinism și alergare montană în frumosul masiv al Alpilor.
În cadrul expediției pe Mont Blanc, a inclus inclus trei obiective mari:
– atingerea vârfului Mont Blanc, cei 4.810 m ai semeței Dame Blanche, cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest (obiectiv atins pe 22 August, ora locală 8:00 AM).
Supranumit Everestul Europei, Mont Blanc, cunoscut și sub denumirea La Dame Blanche (Doamna Albă) este cel mai înalt vârf din Alpi și din Europa de Vest, situat pe granița dintre Franța și Italia, în apropiere de colțul celor trei frontiere ale celor două țări cu Elveția.
În Masivul Mont Blanc sunt foarte populare alpinismul, schiul și turismul montan. Prima escaladare a vârfului Mont Blanc a fost făcută pe 8 August 1786, de către Jacques Balmat și Michel Paccard.

– după atingerea celor 4.810 m, între 24-25 August a participat la TDS, proba de 119 de km alergare montană în cadrul UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), probă la care s-a calificat după criterii riguroase și puncte obținute cu multă trudă în cadrul maratoanelor și ultra-maratoanelor montane din România, terminând cursa în 31 de ore și 56 de minute.

– sprijinirea campaniei SOS, o viață de copil!. Campania are ca beneficiar proiectul Ajutor umanitar de urgență, inițiat și dezvoltat de Asociația P.A.V.E.L., care sprijină copiii bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave.
Proiectul are ca scop sprijinirea familiilor aflate în situație de criză, ai căror copii au fost diagnosticați de curând, care au avut recădere dupa tratamentul oncologic sau care se află în prezent sub tratament oncologic.
Pentru primirea acestui tip de ajutor prioritate au familiile cazuri sociale, cu venituri foarte mici sau fără venituri. Un rol major în acordarea ajutorului îl are starea de sănătate a copilului, precum și gradul de urgență al intervenției.

Ajutorul umanitar de urgență acoperă urmatoarele tipuri de nevoi:
– medicamente oncologice sau adjuvante; e vorba de medicamente absolut necesare, recomandate de medicii curanti, dar care lipsesc momentan din spitale; unele lipsesc chiar din țară;
– investigații medicale (RMN, CT etc.);
– alimente, transport si ajutor de inmormantare;
Suma lunara necesară pentru a acoperi minimul de nevoi este de 3000 euro;
Pentru un an de zile este nevoie de 3 000 euro x 12 luni = 36 000 euro.
Proiectul vizează doar sprijinul oferit efectiv către familii. Partea de resurse umane și de admnistrare este acoperită din resursele Asociației PAVEL.
Familiile primesc banii pe baza unei declarații, urmând ca apoi să aduca documentele fiscale (bonuri sau facturi).

La linkul http://pavel.galantom.ro/sosviatadecopil donațiile se fac prin plata cu cardul, pe platforma Galantom. Banii ajung direct în contul Asociației P.A.V.E.L., Galantom fiind doar o platformă care face campaniile umanitare mult mai vizibile. Aceia care doresc să doneze direcționând banii printr-un ordin de plată, pot folosi contul Asociației P.A.V.E.L.: RO16BPOS71003031332RON01, cont in LEI, deschis la Banc Post.

Ajutorul oferit copiilor nu trebuie neapărat oferit în bani. Orice sumă este importantă și pot fi donați și câțiva lei, însă dacă acest lucru nu este posibil, puteți ajuta transmițând mai departe mesajul pentru ajutorul medical de urgență. Un share pe pagina voastră sau invitațiile către alți prieteni vor fi foarte folositoare!

FOTO: Facebook/Claudiu Belețoiu

Mont Blanc

Lasa un comentariu