Febra Black-Friday cuprinde și turismul românesc!

Toată lumea vorbește, și pe la noi, despre acest obicei de cumpărare cunoscut în SUA drept Black Friday – Vinerea Neagră, care urmează după Ziua Recunoștinței (Thanksgiving Day). O manevră de marketing pentru a scoate banii din buzunarele consumatorilor chiar și într-o zi în care ar trebui să se odihnească și să digere curcanul. În România, până și agențiile de turism oferă reduceri de Black Friday – care este chiar mâine, vineri, 23 noiembrie 2012!

Mi se pare incredibil modul în care societatea românească adoptă obiceiurile consumeriste! Cred că fenomenul Dallas ne bântuie. Cărucioarele pline cu de toate, casele din suburbii, năvala în magazine în perioada reducerilor, Valentine’s Day, Halloween și multe alte obiceiuri importate de la americani s-au instalat foarte comod în conștiința cosumatorilor români. Dar nu am să continui această discuție fără sfârșit (și la modă). Ci am să vă spun – doar suntem pe www.prinvacanta.ro – că până și agențiile de turism vin cu oferte de Black Friday!

Ofertele sunt valabile doar pe 23 noiembrie, începând, în general, cu ora 5.00. Câteva agenții au postat deja propunerile lor de vacanțe cu reduceri, pentru a da timp de gândire amatorilor, dar achizițiile se pot face doar vineri, 23 noiembrie.

Printre agențiile care au intrat în hora Black Friday am găsit:

Așadar, mâine (nu chiar la ora 5.00), s-ar putea să găsiți oferte destul de bune pentru vacanța de iarnă, early booking pentru vara 2013 și last-minute pentru săptămânile următoare! Agențiile promit reduceri de 40%.

 

Comentarii

Gabriela Galescu , 23 November 2012 at 1:53 am

Tot azi, cand majoritatea americanilor sarbatoresc Thanksgiving, Native Americans “sarbatoresc” si ei… National Day of Mourning.

http://www.democracynow.org/blog/2011/11/30/we_are_not_vanishing_we_are_not_conquered_native_americans_commemorate_day_of_mourning_on_thanksgiving

Ideea e ca Thanksgiving portretizeaza intr-o maniera idealizata (ca sa nu zic mincinoasa) relatiile dintre Pilligrims (adica, invadatorii, nu?) si populatia bastinasa (adica cei care au fost victimele genocidului cultural). National Day of Mourning incearca sa corecteze aceasta aberatie, istoria vazuta ca un scenariu pentru Hollywood. In acelasi timp e un mod de a comemora suferintele trecute si prezente ale minoritatii Native American.

Lasa un comentariu