FOTO: Norvegia în 38 de imagini spectaculoase

De ce spectaculoase? Pentru că sunt ieșite din tiparele cu care v-am obișuit aici, pe Prin vacanță și ne arată, într-o manieră la limita fantasticului, măreția naturii.

Nu am ajuns încă în Norvegia și vă spun, cu sinceritate, că nici nu este prima țară pe lista de dorințe de evadare, dar un amic polonez, Maciej, a avut bunăvoința să împărtășească și cu noi această frumoasă experiență.
În septembrie 2016 Maciej a vizitat Norvegia, un loc pe care și-a dorit să îl vadă ca să se relaxeze în locuri cu peisaje fantastice și, da, ca să testeze limitele aparatului foto. Pasionat de fotografie, și-a desfătat ochii și degetele cu lumina greu de stăpânit a nordului. A fost chiar în nordul țării, în arhipelagul Lofoten, o zonă celebră pentru peisaje minunate, cu vârfuri de munte pierdute printre ape de cristal și plaje sălbatice.

Multe dintre fotografii sunt din Ballstad, o mică localitate din arhipelagul Lofoten, unde s-a cazat, după ce a zburat la Evenes. Din Ballstad – cel mai mare sat de pescari din Lofoten – a mers, cu mașina, în orășelele din jur, pe o rază de cel mult 150 de km. Astfel, a ajuns în Nusfjord, Ramberg sau Reine – mici sate de pescari tipic norvegiene, cu peisaje fantastice.
Pare frig, nu? Temperatura din luna septembrie a fost între 5-8 grade, cu vreme ploioasă și vânt, dar cu un aer foarte curat. Da, de aceea vă spuneam că Norvegia nu este în topul listei mele de dorințe.
Nu știu sigur dacă voi ajunge vreodată în arhipelagul Lofoten, așa că vă las să vă delectați cu fotografiile lui Maciej, căruia îi mulțumesc pentru generozitate!

FOTO: Maciej Przepiorka (Thank you!)

Lasa un comentariu