FOTO: Orașul Sibiu în 20 de imagini

Sibiu febr 15_18

Haideți cu mine într-o mică plimbare prin centrul vechi al orașului Sibiu, o bijuterie a României, poate, chiar, cel mai frumos oraș al țării noastre!

Am fost de mai multe ori la Sibiu, dar parcă cerul nu a fost niciodată atât de albastru ca în această zi însorită de sfârșit de iarnă a lui 2015. Preț de vreo două ore, într-o dimineață senină de sâmbătă de februarie, m-am plimbat pe străzile din centrul vechi al orașului, am căscat ochii mari la turnurile vechi de sute de ani, am admirat clădirile frumos zugrăvite în culori vesele, am fotografiat prăvăliile din Piața Mică, am mâncat gogoși cum numai aici găsești și am băut o cafea bună într-una din cafenelele din Piața Mare, zâmbind către copiii care alergau zecile de porumbei.

Am început plimbarea pe strada pietonală Nicolae Bălcescu, plină de magazine, restaurante, gogoșerii și cafenele. La capătul ei, am ajuns în Piața Mare din Sibiu.

Sibiu febr 15_1

 

Biserica Romano-Catolică, din Piața Mare

Sibiu febr 15_2

 

Primăria Orașului Sibiu

Sibiu febr 15_3

 

Muzeul Brukental

Sibiu febr 15_5

Sibiu febr 15_4

 

Din Piața Mare, am trecut, prin gangul de sub pe Turnul Sfatului, în Piața Mică, al cărei farmec îl depășește, după părerea mea, pe cel al suratei mai mari. Este mai linișită și mai umbrită. Privind spre dreapta, veți vedea celebrul Pod al Minciunilor, în jurul căruia s-au țesut atâtea legende, încât nu știu la care să mă opresc, legate fie de păcălelile vânzătorilor din piață, de fetele care mințeau că sunt fecioare ca să se mărite mai repede, iar apoi, descoperite, erau aruncate de pe acest pod, sau de puterile nebănuie ale punții, care știe când trecătorii mint și scoate un sunet înfricoșător… Indiferent care dintre legende vă place, știm sigur că este un pod metalic, din fontă, construit în 1859, care leagă Piața Mică de Piața Huet.

 

Piața Mică din Sibiu

Sibiu febr 15_7

Sibiu febr 15_6

Sibiu febr 15_13

Sibiu febr 15_14

 

Podul Minciunilor, de care îndrăgostiții au legat lacăte pe care și-au scris numele, ca semn al trăiniciei iubirii

Sibiu febr 15_8

Sibiu febr 15_10

Sibiu febr 15_11

 

Traversând Podul Minciunilor, am mers prin spatele Pieței Mici, spre Biserica Reformată și am revenit în Piața Mare

Sibiu febr 15_12

Sibiu febr 15_9

Sibiu febr 15_17

Sibiu febr 15_19

Sibiu febr 15_20

 

Piața Mare

Sibiu febr 15_15

Sibiu febr 15_16

Sibiu febr 15_18

 

Iar la final, ca să ne facă în ciudă că plecăm, Sibiul ne-a spus La revedere! cu cel mai senin peisaj văzut vreodată pe acest drum: Munții Făgăraș împodobiți de zăpadă imaculată, cu crestele semețe în soare, salutați de cel mai strălucitor soare. O fotografie vie care mi-a rămas în minte și m-a făcut să mă minunez cu glas tare: ce țară frumoasă avem!

Sibiu febr 15_21

Sibiu febr 15_22

 

 

Lasa un comentariu