FOTO: Piețele din Bangkok, amestec de culoare și savoare

Piața de flori, de legume, de amulete sau China Town sunt doar o mică parte din piețele pe care le puteți vizita in Bangkok, pentru a savura culoarea locală, a lua pulsul orașului în timpul zilei și pentru a vă clăti, pur și simplu, ochii.

Cred că nu poți să mergi la Bangkok și să nu treci printr-o piață. China Town a fost prima pe lista mea, așa că imediat cum am ajuns în capitala Thailandei, în primele zile de ianuarie 2017, după ce am lăsat bagajele la hotel am luat primul tuk-tuk și i-am spus: China Town! Nu s-a mirat deloc, semn că toți turiștii trec pe acolo, a știut să ne lase aproape de străduțele cu mâncare și ne-a cerut, probabil, un preț de trei ori mai mare – dar nici obișnuim să negociem tuk-tuk-ul în țările asiatice, pentru că economia de 1-2 euro pentru noi nu înseamnă mare lucru, în timp ce pentru șofer poate fi mâncarea pentru două zile, în anumite zone. Dar asta este altă poveste, așa că vă invit să vedeți cât de colorat este cartierul China Town din Bangkok.

 

 

Ce puteți cumpăra de aici? În primul rând, mâncare stradală pentru toate gusturile, fructe sau sucuri naturale preparate pe loc din fructe proaspete. De fapt, numai atât și, eventual, un suvenir, pentru că aici găsiți, cum e de așteptat, toate chinezăriile din lume, la prețuri mici și de o calitate îndoielnică. Jucării care miros puternic a plastic, încălțăminte sintetică, decorațiuni care îți strepezesc dinții, imitații de poșete de firmă, accesorii pentru păr, cosmetice ieftine și haine asemenea – tot ce poate fi făcut în China, adică orice! Un spectacol care nu trebuie ratat, datorită viermuielii de aici, târguielii continue, culorilor, mirosurilor și gălăgiei care se combină într-o atmosferă atât de vie! Aș putea să hoinăresc ore în șir pe aleile înțesate de marfă chinezească, holbându-mă la pisicile care dau sacadat din braț, la lampioanele roșii sau florile de plastic. Da, recunosc, îmi place să mă uit la kitschurile astea, chiar dacă nu am cumpărat nimic altceva decât niște evantaie din lemn de santal, utile în acea zi călduroasă.

În afară de China Town am mai vizitat o piață de flori, una de legume și piața de amulete – unde este interzisă fotografierea. Aici găsiți monede vechi sau noi, statuete, mici obiecte de artă a căror valoare e greu de ghicit (dacă există) și tot felul de amulete, despre care vânzătorii cred că aduc noroc în iubire, în afaceri sau sănătate.

 

Piețele de flori – un adevărat concert al orhideelor, pe care mâini dibace le împletesc în ofrande pentru templele budiste

 

Piața de amulete

 

Piața de legume, locul din care se aprovizionează majoritatea restaurantelor din oraș cu legume proaspete și mirodenii

 
Nu uitați: ca să explorați piețele din Bangkok echipați-vă cu încălțăminte comodă, sticle cu apă, pălărie de soare și aparatul foto!

 

FOTO: Arhiva personală

 

S-ar putea să vă placă și:

O săptămână în Ko Samui

 

Lasa un comentariu