Foto: porți din Toscana

Cred că nu exagerez dacă spun că Toscana este una dintre cele mai frumoase zone ale Europei. Iar farmecul ei este dat, pe lângă peisajele rupte parcă din tablouri impresioniste, și de arhitectura orășelelor medievale. Sunt fascinante străduțele înguste, pietruite, casele cu obloane verzi, pereți de culoarea muștarului, acoperișuri cu țigle și, mai ales, porțile din lemn masiv, cu fier forjat și decorațiuni cu detalii unice.

Am adunat, de-a lungul plimbărilor prin Toscana din 2010 și 2011, câteva fotografii cu frânturi din orășele medievale, din care am ales ceea ce m-a atras în mod special: porțile și zidurile caselor din această parte de Italia.

Vă invit să admirați porți, ziduri, obloane și detalii din arhitectura toscană, în instantanee din Lucca, Siena, Pienza, Montepulciano, Montalcino, San Gimignano, Buonconvento, San Quirico d’Orcia și alte orășele din împrejurimile Sienei.

 

Comentarii

Ioana , 8 October 2012 at 7:46 am

Este atat de frumos, incat nu am cuvinte. Clar, cea mai frumoasa tara din lume. Pentru mine, cel putin… Chiar cand sunt plecata la drum lung, tot la Italia mea draga ma gandesc…

[…] Foto: porți din Toscana […]

[…] dintre cele mai frumoase de până acum, în top 3. Am povestit despre Siena, Pisa, Lucca, despre porțile toscane și multe alte locuri extraordinare. Dar au rămas multe fotografii cu peisaje toscane pe care nu […]

Lasa un comentariu