Fotografii dintr-o duminică însorită de toamnă

Moara Vlasiei 3

Septembrie e bun, darnic și frumos. Septembrie e cald și însorit, iar cele mai frumoase duminici sunt acelea în care te hotărăști, brusc, să pui bicicletele deasupra mașinii și să fugi, pentru câteva ore, departe de șosele și claxoane.

Fără niciun plan concret în minte, într-o duminică de mijloc de septembrie am hotărât, de dimineață, să plecăm… să plecăm. Și a fost tare bine. Am mers cu niște pescari pricepuți la Moara Vlăsiei, unde ei au rămas să pescuiască, iar noi doi am căutat traseul de biciclit.

Biciclete

Moara Vlasiei 1

Moara Vlasiei 2

Moara Vlasiei 3

Moara Vlasiei 4

Moara Vlasiei 5

Moara Vlasiei 6

 

După ce ne-am învârtit în același cerc de vreo trei ori, am intrat în pădure (Pădurea Căldărușani): răcoare, pustiu, o liniște de-ți țiuiau urechile, drum numai bun de MTB și un peisaj inundat în verde ruginiu.

Moara Vlasiei 7

Moara Vlasiei 8

Moara Vlasiei 9

Moara Vlasiei 14

Moara Vlasiei 17

Moara Vlasiei 16

Moara Vlasiei 15

Moara Vlasiei 10

Moara Vlasiei 11

Moara Vlasiei 12

Moara Vlasiei 13

 

Am pedalat o oră, timp în care ne-am clătit ochii și creierul de tot praful Bucureștiului. Când ne-am săturat de atâta liniște (de fapt, ni s-a făcut foame), am revenit la pescarii pricepuți și am hotărât să căutăm un loc din București în care să mâncăm un pește bun la grătar. Am fost la Mama Leone, unde am savurat un biban de mare cu mamăliguță și mujdei delicios. Apoi, pe biciclete, am decis să vizităm Ruralfest – târgul cu produse tradiționale de pe Șoseaua Kiseleff. Multă, foarte multă lume, fum de mici din toate părțile, cozi mari și priviri încruntate la adresa bicicletelor prin mulțime.

Ruralfest 2015_1

Ruralfest 2015_2

Ruralfest 2015_3

Ruralfest 2015_4

Ruralfest 2015_5

Ruralfest 2015_6

Ruralfest 2015_7

Ruralfest 2015_8

Ruralfest 2015_9

Ruralfest 2015_10

Ruralfest 2015_11

Ruralfest 2015_12

Ruralfest 2015_13

Așa că am plecat, dezamăgiți că nu putem sta în tihnă la o bere la Ruralfest și am pedalat până la Grădina EDEN, unde am stat, pur și simplu, și am privit cerul. Un cer albastru și curat cum nu am mai văzut de mult timp deasupra orașului, fără niciun nor, nicio dâră de fum de avion, doar câteva păsări zburau, leneș, între verdele castanilor și albastrul cerului.

Gradina Eden 1

Gradina Eden 2

Gradina Eden 3

Am stat așa vreo două ore, gândindu-mă ce frumos este septembrie. Am început săptămâna cu un singur gând: abia aștept să vină weekendul ca să beau must! Încă nu știu unde, o să fie ceva spontan.

  • Informații utile: Moara Vlăsiei se află la 35 de km de București. Ca să ajungeți aici, ieșiți din Capitală pe DN1 spre Ploiești, treceți de Otopeni și de drumul spre Corbeanca, apoi virați dreapta spre Balotești, treceți de Căciulați și ajungeți în localitatea Moara Vlăsiei. Am ales zona de pescuit Moara Vlăsiei 2, găsiți pe site toate detaliile.
Lasa un comentariu