Fuga lui Dragobete, prima cursă din Crosul obiceiurilor românești

Ce este Crosul obiceiurilor românești? Un nou concept, care îmbină alergarea cu tradițiile românilor. Participanții la evenimentele sportive desfășurate în aces cadru vor alerga pentru propria sănătate și plăcere și, totodată, vor ajuta la promovarea tradițiilor românești.

Dacă Valentine nu vă sună prea românește în urechi, puteți alege între Dragobete, Mărțișor sau Sânziene! Și nu numai pentru a da mai departe zâmbete, îmbrățișări, cadouri sau săruturi. Ci și pentru a face mișcare!

Conceptul Crosul obiceiurilor românești, care ia startul pe 11 februarie 2016, cuprinde 4 alergări tematice: Fuga lui Dragobete, 27 februarie, Fuga lui Mărțișor, 5 martie, Crosul de Sânziene, 23 iunie și Crosul de Sfântul Andrei, 3 decembrie, care se vor desfășura în Parcul Mogoșoaia și pe domeniul palatului Mogoșoaia.

Fuga lui Dragobete are startul pe data de 27 februarie, la ora 11.00, în Târgușorul Brâncovenilor, Parcul Mogoșoaia. Traseul va avea o distanță de 7 kilometri, 2 ture de parc.

Categoriile vor fi următoarele:

  •  proba individuală se va desfășura pe categorii de vârstă: masculin și feminin 14-17, 18-29, 30-39, 40-49, +49 ani;
  • proba pe echipe se va desfășura în echipe de doi alergători-cupluri, fiecare echipă parcurgând, împreună, întreaga distanță a traseului de 7 km. Cei doi alergători vor trebui să nu se distanțeze unul de celălat mai mult de 5 m, încălcarea acestei reguli ducând la descalificarea echipei din concurs. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.
  • proba de ștafetă – cupluri, fiecare alergator va parcurge o tură de 3,5 km și va preda ștafeta (chip-ul de concurs) celuilalt concurent, care va încheia cursa prin parcurgerea celeilalte ture de 3,5 km. La această categorie singura condiție este ca participanții să aibă 14 ani împliniți, neexistând categorii de vârstă.

Vor fi premiați primii trei la individual pe categorie și primele trei echipe și stafeta, iar startul va fi dat în același timp. Schimbul de ștafetă va fi bine delimitat în zona startului.
Kitul concurentului va fi format din: medalie, diplomă și alte produse oferite de sponsori, dintre care: Ciuc Radler, ceva dulce și inimos.

Pentru a beneficia de tarifele Early bird, vă invităm să vă înscrieți pe siteul www.alergam.com și să urmăriți evenimentul pe pagina de Gacebook Fuga lui Dragobete .

 

Afis Fuga lui Dragobete, 27 feb,

 

Lasa un comentariu