Fundata: o idee pentru vacanță la munte

fundata 2Pentru o escapadă de weekend la munte sau vacanța de iarnă a școlarilor, vă propun localitatea Fundata, din județul Brașov, unde veți găsi aer curat și peisaje minunate, aproape de atracțiile turistice din Bran sau Brașov.

Tot mai mulți turiști români sau străini aleg Fundata pentru a-și petrece vacanța, atrași, atât în anotimpul rece, cât și vara, de frumusețea locurilor și ospitalitatea celor de prin părțile locului. Comuna Fundata se află la o altitudine de 1304 m, la 35 de kilometri de orașul Brașov, pe culoarul depresionar Rucăr – Bran, chiar la mijlocul distanței dintre cele două localități, fiind înconjurată de Munții Bucegi și Piatra Craiului. Este o zonă turistică dezvoltată, aici existând multe vile, pensiuni, cabane și hoteluri deschise tot timpul anului.

Pasionatii de cicloturism sau mountainbike au posibilitatea de a parcurge în acestă zonă unele dintre cele mai grele trasee din România. Pe lângă posibilitatea practicării MTB-ului, în zona Fundata se mai află Parcul Național Piatra Craiului (cu o mulțime de trasee turistice), Cheile Moeciului, Rezervațiile Naturale La Chișătoare, Peștera cu Lilieci, Barajul Pecineagu, Prăpăstiile Zărneștilor, Cheile Grădiștei, Cheile și Peștera Dâmbovicioara, satul Șirnea și multe alte atracții turistice. De asemenea, nu departe de Fundata se află și Castelul Bran, Cetatea Râșnov sau Capela „Inima Reginei Maria” (din Bran).

Dacă vă hotărâți să vizitați acest loc pitoresc al României, iată câteva idei de locuri în care să stați peste noapte!

fundata 1

Lasa un comentariu