Idei de cadouri pentru pasionații de călătorii

Aitutaki 11

De fiecare dată când vreau să ofer un cadou îl aleg cu grijă, chiar dacă nu este vorba despre cadouri scumpe. Nu cred că doar gestul contează, dimpotrivă, nu prea agreez această părere. Apreciez cadourile mici, dar potrivite, indiferent de valoarea materială.

Cum aleg cadoul? Cu greu! În funcție de ocazie (dacă este o zi de naștere, onomastică, petrecere de casă nouă, aniversare sau căsătorie, de exemplu), de împrejurare (dacă este o petrecere foarte elegantă, cu multă lume, sau doar o bere la un pub din oraș), de relația pe care o am cu destinatarul cadoului (dacă ne cunoaștem de mult timp sau nu, dacă suntem rude, prieteni sau doar cunoștințe), de perioada anului (primăvara e anotimpul înnoirii, la începutul verii ne gândim la vacanță, toamna la podgorii și de Crăciun la pârtii și bradul încărcat) și, nu în ultimul rând, la hobby-urile persoanei respective.

Atunci când vine vorba despre pasionații de călătorii, la prima vedere, e simplu: o carte sau un album te scot oricând din încurcătură. Așa este, cărțile nu sunt niciodată de ajuns, dar sunt și alte opțiuni. Nu, să nu vă gândiți că este lista mea de dorințe! Este doar o listă! 🙂 De ce am ales 9 idei? Pentru că atâtea litere încap în cuvântul călătorii.

  1. O geantă de mână cu multe buzunare. Fie că mergi cu avionul, mașina sau vaporul, sigur ai nevoie de un rucsac sau o geantă de umăr care să aibă mai multe calități: să fie ușoară, foarte încăpătoare (dar nici prea mare), dintr-un material rezistent, impermeabilă, într-o culoare anti-murdărie, care să aibă un buzunar interior pentru telefon, altul pentru pașaport și încă unul pentru portofel și alte documente, un buzunar exterior pentru hartă, șervețele și ghidul turistic și în care să poți pune, la nevoie, și aparatul foto. Da, știu… E greu de găsit așa ceva. Tocmai de aceea este un obiect dezirabil – deci un cadou care ar aduce bucurie!
  1. Agendă sau jurnal de călătorie. Poate părea banal, dar o agendă sau un jurnal de călătorie, eventual unul personalizat, nu este puțin. Am văzut prin magazine câteva astfel de agende după care tânjeam, pentru că sunt ușoare, de dimensiuni reduse, frumos tipărite și bine organizate, astfel încât, atunci când călătorești, să îți poți nota toate detaliile despre locurile vizitate, țări, orașe, popoare sau limbi vorbite, dar și informații utile legate de transport, program, traseu, prețuri, aeroport, excursii locale și tot ce trebuie reținut în călătorii.
  1. Tabletă. Varianta electronică a agendei nu o exclude pe cea tipărită, dimpotrivă, o completează! Am primit în urmă cu câteva luni o tabletă și, vă spun sincer, de atunci viața mea s-a schimbat! Vertebrele îmi mulțumesc de fiecare dată când nu mai trebuie să car laptopul după mine ore întregi, se conectează rapid la Internet și nu depind de rețele Wi-Fi, cloud-ul mă ajută să salvez fotografii sau alte documente și să le și folosesc atunci când am nevoie, am la îndemână aplicații utile în călătorii și, mai ales, încape în orice geantă, e mică și ușoară! Credeți-mă, e foarte utilă.
  1. Încărcătoare portabile. Lista gadget-urilor pentru călătorii este nesfârșită! Se inventează, în fiecare zi, device-uri la care nu m-aș fi gândit niciodată. Unele sunt utile, altele derizorii, aici am să las să se pronunțe amatorii de gadget-uri, eu nu am fost un early adopter niciodată. Dar încărcătoarele portabile și bateriile externe mi se par o invenție nemaipomenită! Recunoașteți, de câte ori nu vi s-a întâmplat să vă moară bateria fix atunci când aveați mai mare nevoie de telefon? Indiferent dacă așteptați un apel urgent de la birou, trebuia să căutați informații utile în acel moment sau doreați să împărtășiți – verbal, prin fotografii sau status-uri memorabile – magia unui moment.
  1. Cântar de bagaj sau valiză prevăzută cu cântar. Rămân în zona tehnică și vă mai fac o propunere utilă: un mic cântar pentru valize este foarte bun pentru cei care călătoresc des cu avionul. Dacă aș fi avut mai demult unul, nu aș fi desfăcut bagajele, ca să mut două kilograme de haine și sandale dintr-o valiză în alta… Ce nu face omul ca să evite să arunce 100 de dolari în vânt! Acum am o valiză cu un cântar incorporat, așa că am scăpat de această grijă și de momente penibile în fața sutelor de ochi curioși sau încruntați la check-in, în aeroport.

New Orleans aeroport bagaje

  1. Accesorii personalizate. Căști, gentuțe sau coperți pentru pașapoarte, portofele, etichete sau curele pentru bagaje, adaptoare și tot felul de mărunțișuri practice pot fi personalizate și transformate într-un cadou aparte. Cu mesaje amuzante, personale, cu monograme, porecle, prenume, citate filosofice, numele câinelui sau pisicii și câte altele.
  1. Haine ușoare și călduroase, din materiale speciale. Desigur, asta pentru cei care merg la schi sau în drumeții la munte, nu la plajă (acolo e altă listă de necesități!). Rucsacul devine brusc mai ușor dacă în loc de două pulovere pui o jachetă subțire, dar călduroasă, sau dacă pantofii sport au talpă cu pernă de aer, de exemplu. Tehnologia a evoluat enorm în ultimii ani, iar materialele din care sunt confecționate echipamentele sportive sau de drumeții au ajuns la performanțe greu de imaginat. De aceea, tricourile, jachetele, gecile, căciulile, încălțămintea sau șosetele destinate drumețiilor sau sportului sunt mult mai ușoare și călduroase. Dar… și ceva mai scumpe! De aceea pot deveni un cadou inspirat.
  1. Accesorii foto. Sigur, nu mă gândesc la vreun obiectiv exorbitant sau trepied, dar vă spun sigur că orice pasionat de călătorii este atras și de fotografie, cele două hobby-uri merg mână în mână! Așa că puteți să oferiți cadou un accesoriu util în călătorii, pe care să îl alegeți în funcție de aparatul foto pe care îl are deja: o geantă potrivită, un rucsac, huse, un card de memorie, cărți de fotografie sau – de ce nu? – un curs sau un workshop foto vor fi sigur apreciate.
  1. O trusă cu produse cosmetice în miniatură. Adică în cantități mici, prin urmare mai ușoare. Puteți alege o trusă de dimensiuni reduse, dintr-un material ușor și rezistent, în care să puneți câteva produse cosmetice în recipiente miniaturale: șampon, duș gel, cremă de față sau de corp și alte produse de toaletă necesare în călătorii (forfecuță și pilă de unghii, pieptăn sau perie de păr, ac și ață de cusut, șervețele umede etc.), de asemenea de dimeniuni reduse.

Vă doresc inspirație pentru cadouri speciale!

NYC Map

 

Lasa un comentariu