Idei pentru vacanță la munte: Borșa, Maramureș

muntii rodneiSe știe, deja, că la Borșa sunt pârtii de schi foarte bune, peisaje rupte din povești, iar prețurile nu sunt la fel de mari ca în stațiunile de pe Valea Prahovei. De aceea – și din multe alte motive – cred că această zonă din Maramureș este o idee foarte bună pentru o vacanță de iarnă, indiferent dacă alegeți Crăciunul, Anul Nou sau lunile următoare.

Borșa este în județul Maramureș, întinsă pe nu mai puțin de 52 de kilometri! Orașul se află la o altitutine de 700 m, într-o depresiune muntoasă, înconjurat de masivele Rodnei, Maramureșului și Țibău. La Borșa se poate ajunge pe DN 18 Baia Mare/Maramureș-Șesuri.

Turismul în zona Borșa s-a dezvoltat în ultimii ani, iar amatorii de sporturi de iarnă găsesc aici pârtii de schi: pentru avansați -Telescaun și Pătrat și încă o pârtie pentru începători. Locuri de cazare găsiți la pensiuni, vile și case particulare, în funcție de gusturi și buzunarele fiecăruia.

Dacă plănuiți o vacanță la Borșa, vizitați și Cascada Cailor, Cariera de Piatră, Vârful Pietrosu Rodnei, Lacul Iezer sau cabanele Puzdrele și cea meteorologică. La Moisei se află monumentul eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial, iar la Baia Borșa se găsesc izvoarele de apă minerală și Fântâna Stanchi. Este o zonă de o frumusețe cu totul aparte, unde veți mai găsi șase rezervații naturale: Rezervația Pietrosu Mare, Rezervația Cornu Nedeii-Ciungii Bălăsânii (pentru ocrotirea cocoșului de mesteacăn), Rezervația Salhoi- Zambroslaviile (geologică și botanică), Rezervația mixtă Peștera- Izvorul Albastru al Izei și Rezervația Piatra Rea (pentru protecția formațiunilor geologice și flora rară de aici).

partie ski

cascada cailor iarna

Lasa un comentariu