Insulele din Oceanul Indian: exotismul la superlativ

Vacanțele exotice nu mai sunt atât de departe cum par. Ofertele agențiilor de turism sunt din ce în ce mai variate, iar românii devin turiști tot mai avizați și mai curioși, așa încât dacă visați să faceți plajă în toiul iernii pe o plajă cu nisip fin și valuri turcoaz, sub un palmier, să știți că visul vostru nu este imposibil de atins.

Dacă mi-ar fi spus cineva acum câțiva ani că o să ajung în Sri Lanka sau în Maldive, i-aș fi râs în nas. Până când am văzut prețurile reale ale agențiilor și m-am uitat mai bine pe hartă: unde vine asta, Sri Lanka? Dar Maldivele, câte insule sunt, de fapt? Așa – și cu anumite sacrificii financiare, adică renunțând la hăinuțe, rujuri și gentuțe de care nu aveam nevoie cu adevărat – am reușit să îmi împlinesc visul de a face snorkeling în Oceanul Indian în miez de iarnă.

Perioada cea mai bună pentru vacanțe în insule exotice din Oceanul Indian – și mă refer în mod special la Maldive, Maurițius, Sri Lanka sau Seychelles – este din octombrie până în aprilie, când este sezonul uscat. În restul anului este sezonul ploios și șansele de a sta la soare scad, cel puțin teoretic.

Sri Lanka

Sri Lanka 2014_2

Dacă visați la verdele dealurilor cu arbori de ceai, orașe coloniale și plaje exotice, Sri Lanka este locul ideal, pentru că le are pe toate și prețurile sunt accesibile în această insulă din sudul Indiei. Merită să mergeți în orașul Kandy, fosta capitală din perioada antică, la Colombo – actuala capitală în plină dezvoltare, la Polonnaruwa – un oraș străvechi, încărcat de istorie, unde se află cele trei sculpturi ale lui Budha, care sporesc frumusețea acestui monument sacru. Sigiriya este, de asemenea, un loc care trebuie vizitat, pentru că aici se află vestita fortăreață săpată în stâncă. În rezervația elefanților din Pinnewala sau Parcul Național Uda Walawe aveți ocazia să vedeți animale sălbatice în mediul natural, iar plajele din sudul Sri Lankăi sunt pline de viață, potrivite pentru amatorii de sporturi nautice, dar și pentru cei care iubesc apusurile romantice pe plajă! Agenția 4 Anotimpuri are câteva propuneri pentru o vacanță în Sri Lanka.

Sri Lanka

SL_Uda Walawe 13

SL_tea tree 1

Sri Lanka_Hikkaduwa 8

Sri Lanka 14 JLH sunset

Maldive

Maldive_culori 72

Maldive_culori 33

 

Dacă tot am pomenit de plaje și apusuri, haideți să ne oprim (încă) puțin în Maldive. Despre acest arhipelag am scris mai mult decât credeam că pot fi în stare, dar mi se pare că tot nu am reușit să redau în cuvinte frumusețea locurilor. Culorile, nuanțele de verde și albastru ale Maldivelor sunt unice. Iar exotismul peisajului cred că poate fi egalat cu greu. Maldivele sunt o idee excelentă pentru luna de miere, dar și pentru amatorii de scufundări sau snorkeling, iată mai multe oferte pentru sejururi în Maldive.

Maldive_culori 24

 

Rămânând în Oceanul Indian, haideți să ne oprim puțin în Maurițius, insulă cunoscută pentru frumusețile sale naturale excepționale. Mark Twain scria că “ai putea crede ca Maurițius a fost creată prima și apoi Paradisul, iar Paradisul a fost copiat după Maurițius”. Pe lângă plaje incredibile și hoteluri luxoase, aici merită vizitată și capitala Republicii Maurițius – Port Louis. În care puteți admira Capela Marie Reine, Parcul Company Gardens, Fortul Adelaide (construit de guvernatorul britanic al insulei), Teatrul Municipal – cel mai vechi din zona Oceanului Indian, sau Piața Centrală din Port Louis, unde se găsesc produse tradiționale variate.

Recunosc, în Mauritius încă nu am ajuns, nici în Seychelles, dar ambele sunt pe listă! Nu știu de ce, parcă mă atrage mai mult arhipelagul Seychelles. De fapt, știu de ce: pentru că este considerat un adevarat paradis, datorită plajelor tropicale cu palmieri și cu nisip fin și alb, dar mai ales datorită recifurilor de corali, unele dintre ele cele mai mari din lume, care formează lagune superbe. Doar gândul că aș putea face snorkeling în recifuri coralifere mă face să visez cu ochii deschiși la o vacanță în Seychelles!

Maldives_snorkeling ocean_27

 

Lasa un comentariu