Concursul de călărie Karpatia Horse Show 2016 începe pe 30 septembrie

Ediția a treia a evenimentului hipic Karpatia Horse Show 2016 va avea loc între 30 septembrie și 2 octombrie, pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Evenimentul se adresează atât iubitorilor de cai şi pasionaţilor de echitaţie, cât și celor care apreciază farmecul domeniilor nobiliare și doresc experiențe inedite, organizatorii pregătind anul acesta o serie de activități menite să redea viața domeniului de 130 de hectare.

Karpatia Horse Show 2016 se desfășoară pe un domeniu vast, administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti. Aflat la 80 de kilometri de Bucureşti, în apropierea staţiunilor de pe Valea Prahovei, Domeniul Cantacuzino include, pe lângă ruinele palatului Micul Trianon, construit de I.D. Berindey la iniţiativa lui Gheorghe Grigore Cantacuzino “Nababul”, un complex de conace, înconjurat de o grădina în stil englezesc şi un parc de vânătoare ce vor fi readuse, treptat, la viaţă.

karpatia-horse-show-1

karpatia-horse-show-2

karpatia-horse-show-8

 

Concursul Karpatia Horse Show beneficiază anul acesta de o regândire a spaţiului competiţional, datorită aportului designerului irlandez Peter Fell. Dublarea numărului de treceri ale călăreţilor prin dreptul fiecărui punct de vizionare de pe traseu va adăuga spectacolului hipic o notă suplimentară de spectaculozitate! În plus, Gabor Fintha, unul dintre cei mai faimoşi şi respectaţi designeri de obstacole de atelaje din lume, a construit pe domeniul Cantacuzino un parcurs la un nivel tehnic foarte ridicat pentru demonstrații de măiestrie.

Sportivi din numeroase țări și-au anunțat, deja, prezenţa, și dacă anul trecut un sportiv din India a călătorit peste mări şi ţări pentru a participa şi a vizita România, acum a venit rândul unui călăreţ din Australia să se înscrie la Karpatia Horse Show. Să călătoreşti trei zile cu calul personal atestă ineditul evenimentului şi şansa turistică pe care o generează o astfel de organizare, spune Mihnea Vîrgolici, directorul de eveniment al Karpatia Horse Show.

Domeniul Cantacuzino Florești este situat în apropierea stațiunilor turistice din Prahova, la doar o oră de condus față de București sau Brașov. Pe lângă spectacolul ecvestru, spectatorii vor avea posibilitatea să se iniţieze în arta călăriei şi să petreacă împreună cu prietenii ori familia un weekend într-un cadru destins şi relaxat cu zone special amenajate.

karpatia-horse-show-3

karpatia-horse-show-4

karpatia-horse-show-5

Organizatorii promit noi experiențe și senzații tari la această ediție. De altfel, începând de anul acesta Karpatia Horse Trials a devenit Karpatia Horse Show tocmai pentru a evidenţia îmbinarea între competiţia sportivă şi show-ul ecvestru, la care se adaugă evenimente culturale, sociale şi artistice. Copiii se vor bucura și ei de jocuri, ateliere creative și de premii surpriză. Printre multe alte activități destinate lor, dar și adulților, vor avea loc prezentări de ogari, parade de maşini de epocă și trăsuri cu patru cai, sesiuni foto, workshop-uri, expoziții și discuţii interactive pe teme legate de tradiţia echitaţiei în România sau despre influența domeniului în arhitectură.

Vineri, 30 septembrie 2016, accesul este gratuit, iar în zilele de 1 și 2 octombrie accesul se face pe baza biletului sau abonamentului. Copiii sub 10 ani au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele trei zile de concurs va începe la orele 10:00 şi se va încheia în jurul orelor 18:00.
Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la intrare sau online (http://www.bilete.ro/karpatia-horse-show-30-sept-02-oct-2016) și de la punctele de vânzare bilete.ro.

Abonamente și bilete:

 • Abonamente și bilete achiziționate în avans, până la data de 20 septembrie 2016
  Abonament (1 – 2 octombrie): 25 lei
  Bilet pentru o zi (1 sau 2 octombrie): 20 lei
 • Abonamente și bilete achiziționate în avans, între 20 septembrie și 30 septembrie 2016
  Abonament (1 – 2 octombrie): 35 lei
  Bilet pentru o zi (1 sau 2 octombrie): 25 lei
 • Abonamente și bilete achiziționate după 30 septembrie 2016
  Abonamente (1 – 2 octombrie): 45 lei
  Bilet pentru o zi (01 sau 02 octombrie): 30 lei

Abonamentele si/sau biletele achiziționate în avans vor beneficia de acces prioritar în tribunele acoperite, în limita celor 500 locuri disponibile, fără a se putea rezerva locuri. Fiecare adult care a achiziționat un abonament sau bilet în avans poate fi însotit și de un copil cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani.

Pentru a intra în atmosfera evenimentului, vă invităm să urmăriți acest film de prezentare:
https://www.youtube.com/watch?v=7WYlNIPAW6U

Pentru mai multe informații despre ediția din acest an urmăriți http://www.karpatiahorse.ro/ sau pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse.

karpatia-horse-show-6

karpatia-horse-show-7

karpatia-horse-show-9
Organizat de Asociaţia Ecvestră Hipohouse şi Fundaţia Cantacuzino Floreşti, cu susţinerea Federaţiei Ecvestre din România şi Federaţia Ecvestră Internaţională, KHS cuprinde Concursul Complet Internaţional, una, două şi trei stele concomitent cu desfăşurarea Finalei de Campionat Naţional, precum şi a unor clase destinate debutanţilor; Campionatul Național de Atelaj cu doi cai, compus din probele de maraton și conuri; Show-uri şi demonstraţii ecvestre.
Pe linie sportivă, competiţia ecvestră s-a remarcat încă de anul trecut prin includerea Concursului Complet internaţional de 3*, CCI 3*, ca etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Astfel, spectatorii Karpatia au putut admira călăreţi de top precum Karin Donkers din Belgia sau Albert Hermoso Farras din Spania, care au concurat la Rio.

Foto: PR.

Lasa un comentariu