Malaezia: ziua 0

 

Langkawi 1

Totul a început de la o fotografie. Am văzut-o întâmplător pe internet, într-o zi geroasă din ianuarie 2012, și am zis: „AICI vreau!”. Era acel fel de AICI care suna ferm, mai mult a promisiune.

După o oră de căutări am aflat de unde e poza. Din Sabah, un stat din Malaezia. Mergem în Sabah!, am zis. Numai că am mai aflat că e în insula Borneo și Sabah e un teritoriu disputat cu alte state și nu e tocmai potrivit ca destinație de vacanță pentru o familie cu copil. Nu m-aș duce în vacanță într-un teritoriu disputat… Dar m-aș fi dus, clar, în Asia de sud-est.

Am căutat mai mult, până am descoperit Langkawi. Un arhipelag malaezian format din 99 de insule și insulițe, din Marea Andaman, de unde tocmai se întorseseră niște prieteni cu poze fabuloase! Găsisem locul perfect, dar încă mi se părea inaccesibil. Prin cap mi se învârteau tot felul de idei preconcepute: e prea departe, e prea scump (habar nu aveam cât costă), e nesigur, ce o să mâncăm? nu ziceai că mergeți în SUA în vacanța de Paști ? și așa mai departe… Până la urmă, poza a învins. Am cerut oferte, am făcut multe socoteli și luni, 9 aprilie, pornim spre Kuala Lumpur, Malaezia. Apoi spre Langkawi (foto jos).

Overseas Travel este agenția care ne-a ajutat să facem toate pregătirile, care ne-a ascultat dorințele și nevoile și căreia aș vrea să-i mulțumesc. În mod special le mulțumim Mihaelei Mihoc și Iuliei Negreanu!

Comentarii

Malaezia: ziua 4. Langkawi. | Prin vacanta , 13 April 2012 at 4:40 pm

[…] cum scriam și aici, Langkawi (am aflat că în malay se pronunță Langaui, cu accentul pe i) este un arhipelag […]

Lasa un comentariu