Malaezia: ziua 5. Langkawi, Oriental Village

E seară și plouă cu fulgere, dar a fost o zi foarte călduroasă. Pe care am petrecut-o mai mult pe plajă și în care am făcut o vizită în Oriental Village, un complex de magazine, restaurante, spa-uri, galerii, cazare și tot felul de atracții turistice.

Oriental Village este la câteva minute de mers pe jos de locul în care stăm, Berjaya Langkawi Resort. Se află în partea de sud-vest a insulei Langkawi, numită Burau Bay, și este un punct de interes pentru toți turiștii din zonă. Pe lângă magazinele de suveniruri, duty-free, restaurante și cafenele, Oriental Village are multe altele de oferit. Cea mai importantă atracție este Langkawi Cable Car, o telegondolă care urcă la 700 de metri pe muntele Machincang, oferind o panoramă spectaculoasă asupra insulei. Iată câteva imagini de azi, din Oriental Village.

Oriental Village este și punctul de plecare pentru excursii cu ATV-ul pe muntele Machincang, tururi ghidate pe Segway, moto-cross, ciclism sau plimbări cu elefanții! Dar toate acestea costă, și nu puțin. Așa că va trebui să cântărim bine și să decidem.

E foarte greu să alegi între relaxarea totală pe plaja cu nisip alb, cocotieri și apă caldă, de un albastru pictat, pe de o parte, și activitățile pe care le oferă insula, pe de altă parte.

 

La capitolul activități, sunt atât de multe de făcut sau de văzut! Pe lângă cele enumerate deja, mai sunt drumeții cu ghid, prin junglă sau pădurea tropicală, dimineața sau seara, plimbări cu bicicleta, jet ski, surf, snorkeling, diving, plimbări prin mlaștini cu mangrove, tenis, parașutism, cricket, golf, paintball, tir cu arcul, beach volley, spa-uri incredibile, bird watching, demonstrații de pictură pe batik și încă multe altele! Desigur, toate costă.

În jurul nostru se află locuri de o frumusețe naturală unică. Langkawi Geopark este în patrimoniul Unesco din 2007 și e extrem de valoros din punct de vedere ecologic, cultural și geologic. Din geoparc fac parte o junglă străveche, formațiuni geologice rare, peșteri vaste, mlaștini cu mangrove, tunele marine, cascade impresionante și multe alte locuri care abia așteaptă să fie descoperite.

Mai sunt câteva ore până la Înviere, vă dorim tuturor Paște fericit! Ce aș mânca niște cozonac de-al mamei…

Comentarii

[…] care urcă din The Oriental Village până în vârful muntelui Machicang este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale […]

[…] Insula Langkawi am mai scris: v-am povestit despre Oriental Village, telecabina care îți dă impresia că zbori deasupra pădurii tropicale, despre Fish Spa, orașul […]

Lasa un comentariu